Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a)kb.: 53 méter. b)kb.: 63 méter. c)kb.: 47 méter.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a)kb.: 53 méter. b)kb.: 63 méter. c)kb.: 47 méter."— Előadás másolata:

1 1.Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a)kb.: 53 méter. b)kb.: 63 méter. c)kb.: 47 méter.

2 2.Mekkora távolság van az iker Ganz-csuklós szerelvény áramszedői között? a)kb.: 30 méter. b)kb.: 35 méter. c)kb.: 40 méter.

3 3.Milyen csatlakozásokat kell járműátvételkor ellenőriznie a két kocsi között? a)A nagyfeszültségű és vezérlési csatlásokat, a szakadáskapcsolókat összekötő láncot és a védőkorlátokat. b)A vezérlési csatlást, a szakadáskapcsolókat összekötő láncot és a védőkorlátokat. c)Csak a vezérlési csatlást.

4 4.A csatolt kocsin meghibásodik a statikus átalakító. Melyik töltésjelző lámpa világít a vezetett kocsin? a)A vörös fényű töltésjelző lámpa, ami a töltéshiányt jelzi. b)A fehér fényű töltésjelző lámpa, ami a töltőberendezés működését jelzi. c)A fehér és a vörös fényű töltésjelző lámpa is világít, mert az egyik kocsin van, a másik kocsin nincs akkumulátortöltés.

5 5.Ha a műszerasztalon lévő „automata ki” kapcsolót működteti, kiold-e mindkét kocsi túláramkapcsolója? a)Igen, ha az irányváltó kapcsoló „E” előre, vagy „H” hátra állásban van. b)Nem. c)Igen, ha kétszer egymás után működteti a kapcsolót.

6 6.Mit kell tudni a biztonsági féktáplálásról? a)Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a fékvezérlés áramköre. Ha bármelyik kocsin megszűnik a kisfeszültség, ezen a rendszeren keresztül a kontaktorok és a menet-fék henger távvezérléssel működtethetők, így a szerelvény biztonságosan fékezhető. b)Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a fékvezérlés áramköre. Ha bármelyik kocsin megszűnik a kisfeszültség, ezen a rendszeren keresztül a sínfék működtethető, így a szerelvény biztonságosan fékezhető. c)Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a két kocsi segédáramú pozitív fővezetéke. Ha bármelyik kocsin a statikus átalakító leáll, ezen a rendszeren keresztül a másik kocsiról biztosított lesz az akkumulátor töltése.

7 7.Milyen fékberendezés jön működésbe, ha a szakadáskapcsoló elmozdul? a)Csak a sínfék. b)Minden esetben a sínfék és a RET-fék. c)Csak a leszakadt járművön jön működésbe a sínfék.

8 8.Iker üzemben a két csuklós járművet… a)bármelyik végével össze lehet csatolni. b)az „A” végével kell összecsatolni. c)a „B” végével kell összecsatolni.

9 9.Önerőből képes-e továbbhaladni az iker szerelvénnyel, ha az egyik kocsin a RET-féket mechanikusan kényszeroldotta? a)Nem. b)Igen.

10 10.Mire kell vezetéstechnikai szempontból figyelnie, ha az egyik kocsin motorpárt selejtezett? a)Csak arra, hogy a vonó és fékezőerő kb.: 25%-al csökken. b)Arra, hogy kialakulhat a rövidzárfék. c)Arra, hogy a vonó és fékezőerő kb.: 25%-al csökken, valamint a soros utolsó fokozatig kapcsolhat, mert a „hibás” kocsin leoldhat a túláramkapcsoló.

11 A gyakorlás véget ért!

12 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1.Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a)kb.: 53 méter. b)kb.: 63 méter. c)kb.: 47 méter."

Hasonló előadás


Google Hirdetések