Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény?"— Előadás másolata:

1 1. Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a) kb.: 53 méter. b) kb.: 63 méter. c) kb.: 47 méter.

2 2. Mekkora távolság van az iker Ganz-csuklós szerelvény áramszedői között? a) kb.: 30 méter. b) kb.: 35 méter. c) kb.: 40 méter.

3 3. Milyen csatlakozásokat kell járműátvételkor ellenőriznie a két kocsi között? a) A nagyfeszültségű és vezérlési csatlásokat, a szakadáskapcsolókat összekötő láncot és a védőkorlátokat. b) A vezérlési csatlást, a szakadáskapcsolókat összekötő láncot és a védőkorlátokat. c) Csak a vezérlési csatlást.

4 4. A csatolt kocsin meghibásodik a statikus átalakító. Melyik töltésjelző lámpa világít a vezetett kocsin? a) A vörös fényű töltésjelző lámpa, ami a töltéshiányt jelzi. b) A fehér fényű töltésjelző lámpa, ami a töltőberendezés működését jelzi. c) A fehér és a vörös fényű töltésjelző lámpa is világít, mert az egyik kocsin van, a másik kocsin nincs akkumulátortöltés.

5 5. Ha a műszerasztalon lévő „automata ki” kapcsolót működteti, kiold-e mindkét kocsi túláramkapcsolója? a) Igen, ha az irányváltó kapcsoló „E” előre, vagy „H” hátra állásban van. b) Nem. c) Igen, ha kétszer egymás után működteti a kapcsolót.

6 6. Mit kell tudni a biztonsági féktáplálásról? a) Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a fékvezérlés áramköre. Ha bármelyik kocsin megszűnik a kisfeszültség, ezen a rendszeren keresztül a kontaktorok és a menet-fék henger távvezérléssel működtethetők, így a szerelvény biztonságosan fékezhető. b) Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a fékvezérlés áramköre. Ha bármelyik kocsin megszűnik a kisfeszültség, ezen a rendszeren keresztül a sínfék működtethető, így a szerelvény biztonságosan fékezhető. c) Az „A biztonsági féktáplálás kisautomatákon és a vezérlési csatláson keresztül össze van kötve a két kocsi segédáramú pozitív fővezetéke. Ha bármelyik kocsin a statikus átalakító leáll, ezen a rendszeren keresztül a másik kocsiról biztosított lesz az akkumulátor töltése.

7 7. Milyen fékberendezés jön működésbe, ha a szakadáskapcsoló elmozdul? a) Csak a sínfék. b) Minden esetben a sínfék és a RET-fék. c) Csak a leszakadt járművön jön működésbe a sínfék.

8 8. Iker üzemben a két csuklós járművet… a) bármelyik végével össze lehet csatolni. b) az „A” végével kell összecsatolni. c) a „B” végével kell összecsatolni.

9 9. Önerőből képes-e továbbhaladni az iker szerelvénnyel, ha az egyik kocsin a RET-féket mechanikusan kényszeroldotta? a) Nem. b) Igen.

10 10. Mire kell vezetéstechnikai szempontból figyelnie, ha az egyik kocsin motorpárt selejtezett? a) Csak arra, hogy a vonó és fékezőerő kb.: 25%-al csökken. b) Arra, hogy kialakulhat a rövidzárfék. c) Arra, hogy a vonó és fékezőerő kb.: 25%-al csökken, valamint a soros utolsó fokozatig kapcsolhat, mert a „hibás” kocsin leoldhat a túláramkapcsoló.

11 A gyakorlás véget ért!

12 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1. Milyen hosszú az iker Ganz-csuklós szerelvény?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések