Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.A T5C5 hármas szerelvény melyik kocsiján kell üzembe helyezni az áramszedőt? a)A két szélső kocsin. b)A középső kocsin. c)Mindig a menetirány szerinti.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.A T5C5 hármas szerelvény melyik kocsiján kell üzembe helyezni az áramszedőt? a)A két szélső kocsin. b)A középső kocsin. c)Mindig a menetirány szerinti."— Előadás másolata:

1 1.A T5C5 hármas szerelvény melyik kocsiján kell üzembe helyezni az áramszedőt? a)A két szélső kocsin. b)A középső kocsin. c)Mindig a menetirány szerinti első kocsin.

2 2.Milyen hosszú a T5C5 hármas szerelvény? (homlokfaltól-homlokfalig) a)kb.: 46 méter. b)kb.: 50 méter. c)kb.: 55 méter.

3 3.Visszafogáskor a T5C5 hármas szerelvényen szükséges-e az áramszedők kezelése? a)Igen. b)Nem.

4 4.Vezérlőáramköri hiba miatt a T5C5 hármas szerelvény üzemképtelenné vált és önerejéből nem képes a továbbhaladásra. Összecsatolhat-e a követő szerelvénnyel tolás céljából? a)Igen. b)Nem, a csatolást ebben az esetben csak a vonalműszak végezheti el.

5 5.A T5C5 hármas szerelvényen megszakítja-e a váltóállító kapcsoló a szerelvény nagyfeszültségű berendezéseinek áramkörét, ha „váltó nem állítás” helyzetbe kapcsolja? a)Igen, mind a két szerelvényrészen. b)Csak az első (vezetett) szerelvényrészen. c)Csak a hátsó szerelvényrészen.

6 6.Meddig közlekedhet, ha a T5C5 hármas szerelvény egyik áramszedője megrongálódik, de biztonságosan leköthető és a biztonságos továbbközlekedést nem akadályozza? a)A másik két üzemképes áramszedő használatával – a főkapcsolók és segédhengerek beállítása után – a menetrendszerinti kiállásig. b)A másik két üzemképes áramszedő használatával – a főkapcsolók és segédhengerek beállítása után – legfeljebb a végállomásig. c)A másik két üzemképes áramszedő használatával – a főkapcsolók és segédhengerek beállítása után – a legközelebbi félreálló helyig, végállomásig vagy kocsiszínig.

7 7.Mit kell a T5C5 hármas szerelvény járműátvételekor ellenőriznie a középső kocsin is? a)Az akkumulátor töltöttségét. b)A pályacsengő működését. c)Az ablaktörlő működését.

8 8.Ha a T5C5 hármas szerelvény két üzemben lévő áramszedője között a felsővezetéken elhelyezett szakaszszigetelő van, az áramszedőkön keresztül elektromos összeköttetésbe kerül-e a felsővezeték két szakasza? a)Igen. b)Nem.

9 9.Meddig közlekedhet, ha a T5C5 hármas szerelvényen két áramszedő megrongálódik, de biztonságosan leköthető és a biztonságos továbbközlekedést nem akadályozza? a)Az üzemképesen maradt egy áramszedővel – a főkapcsolók és segédhengerek beállítása után – a szerelvény a végállomásig közlekedhet. b)Az üzemképesen maradt egy áramszedővel a szerelvény tovább nem közlekedhet, mert a nagy áramfelvétel miatt a munkavezeték meglágyulhat és leszakadhat. c)Az üzemképesen maradt egy áramszedővel – a főkapcsolók és segédhengerek beállítása után – a legközelebbi félreálló helyig, végállomásig vagy kocsiszínig.

10 10.A T5C5 hármas szerelvényen bekövetkező szerelvényszakadás esetén… a)a leszakadt szerelvényrészen működésbe lép a sínfék és a RET-fék. b)a leszakadt szerelvényrészen csak a sínfék lép működésbe. c)a leszakadt szerelvényrészen csak a RET-fék lép működésbe.

11 11.Mekkora távolság van a T5C5 hármas szerelvény két, üzemben lévő áramszedője között? (az első és hátsó kocsi áramszedői között) a)kb.: 30 méter. b)kb.: 38 méter. c)kb.: 44 méter.

12 12.Mit kell a T5C5 hármas szerelvény járműátvételekor ellenőriznie a középső kocsin is? a)A váltóállító kapcsoló kezelésének (váltóállítás – váltó nem állítás) hatását. b)Az áramszedő kezelhetőségét. c)Az ablakmosó feltöltöttségét és működőképességét.

13 13.Visszafogáskor a T5C5 hármas szerelvényen szükséges-e a főkapcsolók és a segédhengerek kezelése? a)Igen. b)Nem.

14 14.Hány tűzoltó készülék elhelyezése szükséges a T5C5 hármas szerelvényen? a)A három kocsiból álló szerelvényen is elegendő 1 db tűzoltó készülék. b)A középső kocsin nem szükséges a tűzoltó készülék elhelyezése. c)Mind a három kocsin szükséges a tűzoltó készülék elhelyezése.

15 15.Mit tesz, ha sík pályán a T5C5 hármas szerelvény menetirány szerinti első áramszedőjével megáll a szakaszszigetelő alatt? a)Ha a rögzítőfék oldása után a szerelvény nem gurul ki a szakaszszigetelő alól, műszaki mentést kér a helyszínre. b)Menetre kapcsol, mert a hátsó áramszedőről üzemelő szerelvényrészen a főáramkör záródik, így a szerelvény első áramszedője kihalad a szakaszszigetelő alól. c)A követő szerelvénnyel összecsatol, majd kitolja a szakaszszigetelő alól.

16 A gyakorlás véget ért!

17 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "1.A T5C5 hármas szerelvény melyik kocsiján kell üzembe helyezni az áramszedőt? a)A két szélső kocsin. b)A középső kocsin. c)Mindig a menetirány szerinti."

Hasonló előadás


Google Hirdetések