Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Keresőrendszerek. Keresés a weben Probléma: A web egésze rendezetlen, gyorsan fejlődő változó rendszer, ezért azonosítók (URL) alapján nehéz valamit megtalálni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Keresőrendszerek. Keresés a weben Probléma: A web egésze rendezetlen, gyorsan fejlődő változó rendszer, ezért azonosítók (URL) alapján nehéz valamit megtalálni."— Előadás másolata:

1 Keresőrendszerek

2 Keresés a weben Probléma: A web egésze rendezetlen, gyorsan fejlődő változó rendszer, ezért azonosítók (URL) alapján nehéz valamit megtalálni. Megoldás: Keresőgépek alkalmazása. Feltérképezik a web minél nagyobb részét és a talált lapok mutatóit, adatait eltárolják. Olyan kereső programot futtatnak, amelyet a felhasználók saját böngészőjükből vezérelhetnek.

3 Magyar keresők: AltaVizsla Heureka HuDirGoliat További keresők: Google Altavista Yahoo

4 A kulcsszavas (keresőgépes) szolgáltatás Segítségükkel egyszerű kulcsszóval vagy kulcsszavakból alkotott kifejezéssel kereshetünk weboldalakat. A gép kiírja a keresés eredményét, a találati listát, sőt megjeleníti a dokumentumok néhány adatát is. www.google.co.hu

5 Egyéb keresők A metakeresők szétküldik az adatokat a különböző keresőknek és a találatokat közös listán jelenítik meg. www.ariadnet.hu A speciális gyűjtőkörű keresők egy jól körülhatárolt területen (pl. földrajzi területen, zenei fájlok, …) keresnek.

6 Tematikus keresők A téma szerinti keresés pontosabb eredményt hozhat, de több munkával jár! Keresőhelyek: www.lap.hu, www.hudir.hu A dokumentumok adatait a tartalmuk alapján csoportosítják. Főcsoportok alcsoportok dokumentumok szintje


Letölteni ppt "Keresőrendszerek. Keresés a weben Probléma: A web egésze rendezetlen, gyorsan fejlődő változó rendszer, ezért azonosítók (URL) alapján nehéz valamit megtalálni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések