Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

RobotcSAPat 1. Árvíz és védekezés Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és Kasza Anett sajtószóvivőnek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "RobotcSAPat 1. Árvíz és védekezés Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és Kasza Anett sajtószóvivőnek."— Előadás másolata:

1 robotcSAPat http://enteraktiv.hu/nxt 1

2 Árvíz és védekezés Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és Kasza Anett sajtószóvivőnek a felkészülésben nyújtott segítséget és a rendelkezésünkre bocsátott képeket. 2

3 A víz körforgása Árvíz és védekezés 3 Jégtorlódás Hóolvadás Esőzések Miért is van árvíz?

4 Mikor várható? Árvíz és védekezés 4

5 5 Miért veszélyes?

6 Árvíz és védekezés 6 Hogyan védekezünk az árvíz ellen? Gátak emelésével Az emberek kitelepítésével

7 Árvíz és védekezés 7 Gátak emelése

8 Árvíz és védekezés 8 Gátak emelése

9 Árvíz és védekezés 9 Dunaszekcső 2013

10 Árvíz és védekezés 10 Dunaszekcső

11 Árvíz és védekezés 11 Újító megoldásaink, ötleteink csatornarendszer A Duna-Tisza közét behálózó csatornarendszer kiépítése nagy víztározók nélkül. A csatornák feltöltése vízzel árvíz idején történne, ezzel elvezetnénk a veszélyt okozó vízmennyiséget. A csatornák vizét később elsősorban öntözésre és az aszálykárok enyhítésére lehetne használni. A víz medrekbe terelése szabályozhatóvá tenné az árvizet, a belvizet, megoldaná az öntözést, és a termőterületeket sem kellene ártérnek felhasználni időnként.

12 Árvíz és védekezés 12 Újító megoldásaink, ötleteink nagyon sok pénzbe kerülne Ez a megoldás nagyon sok pénzbe kerülne, de néhány éven belül megtérülhetne, mert fellendülne a térség mezőgazdasága hajózásra, szállításra, sportolásra ad alkalmat a sok vízfelület üdülőterületek alakulhatnak ki, nőne az idegenforgalom jó hatással lenne az élővilágra a vizes környezet hasznot hozó munkát adna sok embernek

13 Árvíz és védekezés 13 Újító megoldásaink, ötleteink Egy másik ötletünk a felhajtható gát, amit csak árvíz idején kellene felemelni.

14 Árvíz és védekezés 14 Információforrások: Szakértő:Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kasza Anett sajtószóvivő Wikipédia (Kőszeg–Lukácsháza-víztározó), Vas népe 2009. okt. 7. Országos Vízügyi Főigazgatóság weboldala 2012.08.23. www.szon.huwww.szon.hu Báta – egy önkéntes beszámolója

15 Árvíz és védekezés 15 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "RobotcSAPat 1. Árvíz és védekezés Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és Kasza Anett sajtószóvivőnek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések