Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 1. Lengyeltóti-indulás:8:00  2. Kaposvár:kb. 9:00 (egy kis pihenő)  3. Szigetvár: városnézés(Szulejmán emlékmű,fürdő,vár)  4. Pécs: városnézés 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " 1. Lengyeltóti-indulás:8:00  2. Kaposvár:kb. 9:00 (egy kis pihenő)  3. Szigetvár: városnézés(Szulejmán emlékmű,fürdő,vár)  4. Pécs: városnézés "— Előadás másolata:

1

2  1. Lengyeltóti-indulás:8:00  2. Kaposvár:kb. 9:00 (egy kis pihenő)  3. Szigetvár: városnézés(Szulejmán emlékmű,fürdő,vár)  4. Pécs: városnézés  5. Harkány: Égerliget vendégház(letáborozás)

3

4  Indulás: 8:00 az iskolánk elől

5

6 A török állam közreműködésével 1996-ban kialakított parkban áll Zrínyi Miklós és Szulejmán szultán portrészobra, Metin Jurdanur alkotása, az itt elhunyt török uralkodó jelképes nyughelye előtt.

7 Az 1566-os, 33 napos ostrom alatt szinte teljesen elpusztult az erődítmény, de a törökök újjáépítették. Így az egyik legismertebb magyar hőstett színhelye ma az egyetlen magyar földi török végvárnak tekinthető.

8 A fürdő építési munkálatai végül 2007. év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén.

9 Harkányt gyógyfürdője, mediterrán jellegű klímája teszi látogatott üdülő településsé. Látnivalót kínál a város és környékének történelmi múltja, és kikapcsolódást ígér az itteni borvidék.

10

11 Az első nap estéjén a kirándulók egy izgalmas futballmeccs után a tábortűz körül fejedelmi lakomát csapnak. A terítékre kerül többek közt szalonna és egy kis sültburgonya is.

12

13

14 Réti sas fészek Fekete gólya fészek Kishalász eszközök

15 Agár kosbor Madársisak Éti csiga Terebélyes harangvirág Páfrány Vízitök Here

16 A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. Erődjének első falait még a 13. században, 1251 körül rakták le. Az első írásos emlék 1297-ből való és a pécsi káptalanság irattárában megtalálható. Ekkor már várnagya (castellánusa) volt OMODEUS de TOPORD személyében aki SOKLYOSY PÉTER várnagya

17

18 Az egykori Szent Bertalan-templom helyén épült fel a török dzsámi 1543- 46 között. A török kiűzése után a jezsuiták kapták meg, a minaretet lebontották, az épületet átalakították, de az ma is őrzi az iszlám jegyeit.

19 A dzsámi belseje az újonnan épült rész felől. A feszület alatt található moszlim fülke, amely a bejárati fal közepén található.

20

21


Letölteni ppt " 1. Lengyeltóti-indulás:8:00  2. Kaposvár:kb. 9:00 (egy kis pihenő)  3. Szigetvár: városnézés(Szulejmán emlékmű,fürdő,vár)  4. Pécs: városnézés "

Hasonló előadás


Google Hirdetések