Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az utazás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az utazás."— Előadás másolata:

1 Az utazás

2 LENGYELTÓTI---HARKÁNY
1. Lengyeltóti-indulás:8:00 2. Kaposvár:kb. 9:00 (egy kis pihenő) 3. Szigetvár: városnézés(Szulejmán emlékmű,fürdő,vár) 4. Pécs: városnézés 5. Harkány: Égerliget vendégház(letáborozás)

3

4 Lengyeltóti Indulás: 8:00 az iskolánk elől

5 Szigetvár

6 A Szulejmán emlékmű A török állam közreműködésével 1996-ban kialakított parkban áll Zrínyi Miklós és Szulejmán szultán portrészobra, Metin Jurdanur alkotása, az itt elhunyt török uralkodó jelképes nyughelye előtt.

7 A szigetvári vár Az 1566-os, 33 napos ostrom alatt szinte teljesen elpusztult az erődítmény, de a törökök újjáépítették. Így az egyik legismertebb magyar hőstett színhelye ma az egyetlen magyar földi török végvárnak tekinthető.

8 A szigetvári gyógyfürdő
A fürdő építési munkálatai végül év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén.

9 Harkány Harkányt gyógyfürdője, mediterrán jellegű klímája teszi látogatott üdülő településsé. Látnivalót kínál a város és környékének történelmi múltja, és kikapcsolódást ígér az itteni borvidék.

10 Az Égerliget vendégház(Harkány,Klauzál u. 6.)

11 Az első nap estéjén a kirándulók egy izgalmas futballmeccs után a tábortűz körül fejedelmi lakomát csapnak. A terítékre kerül többek közt szalonna és egy kis sültburgonya is.

12 2. nap: Hajókázás a Dráván

13 A Duna-Dráva Nemzeti Park

14 Élet az ártéren Fekete gólya fészek Réti sas fészek Kishalász eszközök

15 A Nemzeti Park növényei és állatai
Éti csiga Agár kosbor Madársisak Terebélyes harangvirág Páfrány Vízitök Here

16 A siklósi vár-(Matty)
A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. Erődjének első falait még a 13. században, 1251 körül rakták le. Az első írásos emlék 1297-ből való és a pécsi káptalanság irattárában megtalálható. Ekkor már várnagya (castellánusa) volt OMODEUS de TOPORD személyében aki SOKLYOSY PÉTER várnagya

17 Matty: Lantos lovastanya{esti szalonnasütés}

18 3. nap:pécsi városnézés:A dzsámi
Az egykori Szent Bertalan-templom helyén épült fel a török dzsámi között. A török kiűzése után a jezsuiták kapták meg, a minaretet lebontották, az épületet átalakították, de az ma is őrzi az iszlám jegyeit.

19 A dzsámi belseje az újonnan épült rész felől.
A feszület alatt található moszlim fülke, amely a bejárati fal közepén található.

20 Kisvonatozás a városban

21 Abaliget


Letölteni ppt "Az utazás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések