Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PÉCS A Zsolnay Gyár mára leromlott állapotú és zömében hasznosítatlan műemlék épületeinek felújítása, és a különféle kulturális, közművelődési és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PÉCS A Zsolnay Gyár mára leromlott állapotú és zömében hasznosítatlan műemlék épületeinek felújítása, és a különféle kulturális, közművelődési és."— Előadás másolata:

1

2 PÉCS

3

4

5 A Zsolnay Gyár mára leromlott állapotú és zömében hasznosítatlan műemlék épületeinek felújítása, és a különféle kulturális, közművelődési és oktatási funkciók ide telepítésével egy pezsgő kulturális negyeddé és rekreációs területté alakult át. A mintegy 5 hektárt felölelő területen jelenleg is működik a gyár a keleti épületrészekben, de itt található az informatív látogatóközpont, látványmanufaktúra, kiállítások, kávézók, egyetemi közösségi terek, a Bóbita bábszínház, planetárium stb. A projekt keretében megszépült az értékes növényeket rejtő és műemlék szobrokkal, vázákkal díszített park is.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Zsolnay mauzoleum

20 42 ilyen gránit oroszlán őrzi a bejáratot

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 A kápolnából mázas, román oszlopos mellvédű opeion nyíláson át a sírboltba lehet letekinteni.

31 A sírkápolna alatti sírkamrában, közepén a díszes eozin szarkofág áll, emelvényen. A falon 32 koporsó-fülke van.

32 Lejárat a sírkamrába

33

34 Zsolnay Vilmos és felesége szarkofágja

35 Ez az építészeti elrendezés Napóleon párizsi sírjáéval azonos, a fentről lenézők fejet hajtanak az elhunyt előtt, míg a kriptában állók felnéznek a pár lépcsővel megemelt szarkofágra. Aki itt időz, önkéntelenül is megadja a tiszteletet az itt nyugvóknak.

36 VÉGE


Letölteni ppt "PÉCS A Zsolnay Gyár mára leromlott állapotú és zömében hasznosítatlan műemlék épületeinek felújítása, és a különféle kulturális, közművelődési és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések