Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? B é rmeg á.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? B é rmeg á."— Előadás másolata:

1 Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? B é rmeg á llapod á s m ó dos í t á s 2009-re: másodikra megszavaztuk a módosítást 6,5 %-ról, 5,8-ra. Cserébe a Munkáltató 2009-ben (és reméljük soha többé) nem indítja el Magyarországon az önkéntes fizetés csökkentést. KSZ módosítást mi is kértünk a munkáltatótól, de még nincs döntés: A tagok döntése alapján a t ö bbműszakos munkarendben dolgoz ó k pihenőidej é nek saj á t k é r é sre t ö rt é nő esetenk é nti cs ö kkent é se a kérésünk. A cég vezetősége a bevezetés halasztását kérte az egyesülésig, mert ez a változtatás plusz terheket róna szerintük a csoport vezetőkre. Egyéb hírek, információk, felhívás HP- EDS – Az alábbi linken éritek el a HP oldalon található Q&A-t: http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/index.html A magyar nyelvű tájékoztatót, meg itt olvashatjátok: http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/docs/language/master_qa_hu.pdf http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/index.htmlhttp://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/docs/language/master_qa_hu.pdf 2009. június 30-án lesz Brüsszelben az 5. UNI europa és EMF kordinációs találkozója Cafeteria - BKV bérletár növekedés: Az ÁFA emelés miatt a BKV bérlet ára 2009. július 1- jétől 9400 forintra emelkedik. A Cafeteria juttatás elszámolásához a számlát erről a megemelt összegről kérjétek, amelyből az eredetileg a keretetekből e célra elkülönített összeget - havi 9000 forintot tudunk téríteni. dumping DELL… - A HP-EDS hivatalos álláspontja az, hogy a leselejtezésre kerülő számítógépeket nem lehet a dolgozóknak megvásárolni. Tekintettel arra, hogy ezekkel a munkaeszközökkel nem rendelkezhetünk, adományozásra sem kerülhet sor. EWC állásfoglalás http://www.infocentre.hu.eds.com/nlapps/docs/default.asp?id=5210 Iskolatámogatási kérelmetekkel jelentkezzetek a Cafeteria Adminjaitoknál 2009.06.23-ig. Várhatóan 2009.07.20-a körül fognak érkezni az utalványok. Családi pótlék idén és jövőre nem emelkedik Forrás: http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13565&articleID=41320&ctag=articlelist&iid=1 http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13565&articleID=41320&ctag=articlelist&iid=1 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 1 AZ EDS SZAKSZERVEZETÉNEK HÍREI EDS HUnion 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június

2 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 3 TÁVSZAK KÜLDÖTTGYŰLÉS: VARGA KATI KITÜNTETÉSE 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június EDS HUnion A június 8-i küldöttgyűlés nem minden pontja volt számunkra fontos, vagy akár említésre méltó, de volt egy, ami miatt Katit elkísértem. Utólagos engedelmetekkel, titokban, Karcsival Katit TÁVSZAK díjra jelöltük. Csak hétfő reggel tudtam meg biztosan, hogy Kati megkapja a díjat, így Karcsi is csak utólag tudta meg. Nagyon büszkék vagyunk Katira. Azt is hozzátenném, hogy 11 jelölt volt és közülük csak 6-an vehették át a díjat. Hiába vagyunk „kicsik”, az elmúlt 2 évben, kétszer volt EDS-es jelölés és mindkétszer átvehettük. Izgalmasan indult a gyűlés, mert a könyvvizsgáló hölgy késett, így előre megszavaztuk a logikus napirend módosítást, hogy amikor a hölgy megérkezik be tudjon kapcsolódni a 2008-as év gazdasági elemzésébe. Így a kitűzött pontok sorrendje kicsit változott. Bujdosó Attila, a TÁVSZAK elnöke nyitotta meg a küldöttgyűlést és megnevezte Krassovits Miklóst levezető elnöknek, aki a bemutatkozások után át is vette a szót és adta is vissza, hogy Attila a 2008-as beszámolóját megtartsa. Elmondta, hogy milyen érdekvédelmi munkákat végzett az elmúlt időszakban és mikkel foglalkozott. Egy párat említek csak itt meg: személyes tapasztalata, hogy lehetetlen helyzetbe tud kerülni a munkavállalók és a munkáltatók között ő az ütköző és ez nem mindig kellemes feladat. A nyilvános üzletág: nem küldhették el a munkavállalókat. Dete Immobilite-Strabag: jogfolytonosság van, de a Telekom elkezdte megpiszkálni a szerződéseket. Telekomnál két téma van: Műszaki területen lesz-e kiszervezés, és ha igen, hogyan? Lakossági területen, pedig a jutalékos rendszer bevezetéséről folynak tárgyalások. Számunkra érdekes volt, hogy a legfontosabb feladatai között említette a tanácsadást, amelyet mi kapunk kérdéseinkre az EDS-HP felvásárlással és következményeivel kapcsolatban. És ennek hatására a CSLL és egyéb kérdéseinkkel kapcsolatban. Ott helyben is megerősítette, hogy teljes támogatásáról biztosít bennünket továbbra is. A tisztségviselőkkel továbbá arról tárgyalnak folyamatosan, hogy milyen demonstrációs lépéseket tehetnek. Egy esetleges aláírásgyűjtésnek milyen hatása lenne, hányan írnák alá? Emellett ő is úgy látja, hogy a jövőt a tagság aktivizálásával lehetne biztosabbá tenni és fő céljai közé tűzte. Azt is többször hangsúlyozta, hogy szeretné, ha az év végi záróértekezlet küldöttgyűlés legyen, ezzel a fél éves csúszást lehetne kiküszöbölni. Az 5. napirendi ponttal folytatta, melynek eredménye lett, hogy a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a Dél-Bács megyei Távközlési Dolgozók Szakszervezet beolvadását a TÁVSZAK-ba, a hozott vagyonuk saját kezelésével.

3 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 4 TÁVSZAK KÜLDÖTTGYŰLÉS: VARGA KATI KITÜNTETÉSE 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június EDS HUnion A jutalmak átadásával folytatódott a program. Attila elmondta, hogy Kati munkásságának mennyi minden köszönhető, illetve, hogy a szakszervezetek munkájába fiatalos lendületet visz. Az elnökségi ülések állandó meghívottja. - És itt említeném meg, hogy Kati segítette elő leginkább, hogy a HUNION létre jöhessen, azóta is támogatja és ötletekkel segíti a munkánkat. Ezután Gábor folytatta a másodiknak hirdetett napirendi ponttal. Az összeállított és kivetített Excel alapján ment lépésről lépésre és magyarázta el a kiadások és bevételek mibenlétét, illetve, hogy ne örüljünk annyira a 12 m forintos megtakarításnak, azt is elmagyarázta, hogy az miért is néz így ki. Ebből kb. 4 millió körül van a valós megtakarítás összege. A mérleg alapján a könyvvizsgáló is hasonlóan értékelte az évet, a bevételeket és kiadásokat. Attila is összefoglalta, majd a 2009-es tervet mutatta be. A felszólalások lényege folyamatosan az volt, hogy a Távszak és alapszervezetek közötti eloszlás változzon. Ami a meghirdetett 3-as napirendi pont volt. Attila próbálta végig védeni álláspontját, hogy kevesebb pénzből nem lehet gazdálkodni, illetve egy személyben ő a felelős. Végül a tagdíj megosztásra is rátértünk. A küldöttek nem fogadták el, hogy az eddig bevált gyakorlatot fektessük írásba, hogy legyen egy írott dokumentum, amit meg lehet mutatni, hogy ez alapján dolgoznak egy ellenőrzés esetén. Így azt a verziót szavazták meg, hogy az elnökség kijelöl tagjaiból egy munkacsoportot, akik a 2009-es költségvetést több verzióban is megcsinálják a küldöttgyűlésig, de legkésőbb. Az eredeti 65-35% illetve, más arányokkal is. Az alapszervezetek, mint mi eddig is 20-80%-kal rendelkeztünk a bevételeinkkel. Ezután már csak az egyebek pont maradt, dr. Tavaszi mesélt magáról pár szóban. Végezetül a képek beszéljenek helyettem: Dr Tavaszi József Miklós és Csilla László, az örökös felszólaló Díjátadás Kati és Csilla Figyelem! Kezdődik! Gazdasági beszámoló Andor hölgykoszorúban Indul a skype…

4 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 5 …ÉS EGYEBEK 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június EDS HUnion Névváltozás Mint tudjátok november 1-től „HP-sek” leszünk és szakszervezetünkbe, attól kezdve az addigi HP Magyarország Kft dolgozói is beléphetnek. Újra kérünk mindenkit, hogy akinek van ötlete egy új névre az EDS Magyarországi Szakszervezete cím helyett, az írja meg nekünk. Ha mással nem is, de hupikék törpikékkel honorálni fogjuk az ötleteket. Fel, fel dobott kő….mármint a kirándulás ötlete Nagyon megörültünk, hogy a tagság egyre aktívabb. Különösen, amikor kritikus helyzet áll elő. Sőt, látjuk a belépők számából is, hogy egyre nyitottabban és büszkébben vállaljátok a tagságotokat, hiszen mások is érdeklődnek, belépnek. Nagyon szépen köszönjük!!! Legyünk, mi vezetők, türelmesebbek a kirándulással kapcsolatban?! Az nem életbevágó fontosságú igaz, de mégis egy fórum lenne, ahol megoszthatnánk gondolatainkat, tapasztalatainkat. Ősszel szeretném újra bedobni egy találkozás lehetőségét, akár kirándulás, akár városnézés, vagy bármely program keretében. Akinek ötlete van, kérem szépen jelentkezzen nálunk, vezetőknél. Szép nyarat mindenkinek!


Letölteni ppt "Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? B é rmeg á."

Hasonló előadás


Google Hirdetések