Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Esetbemutatás KEZELJÜK-E Turner szindrómás betegünk osteoporosisát?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Esetbemutatás KEZELJÜK-E Turner szindrómás betegünk osteoporosisát?"— Előadás másolata:

1 Esetbemutatás KEZELJÜK-E Turner szindrómás betegünk osteoporosisát?

2 Anamnézis 40 éves, nő -Primer amenorrhoea mitt vizsgálták ben csíkgonád szindrómát diagnosztizáltak. Th.: Norculut + Mikrofollin 2 hónapig Trisequens-majd hányinger miatt Tri-Regol ben májfunkció eltérés miatt vizsgálták: HBsAg pozitivitás igazolódott óta nem kap HPK-t.

3 Laboreredmények: Se Ca: 2.34 mmol/l**[2,25-2,61] Se P : 1.22 mmol/l[ ] Se ALP: 461 U/l**[98-279] Se GGT: 57 U/l *[5-32] víz Ca: 3.38 mmol/die*[ ] víz P: 24.9 mmol/die[ ] FSH: mIU/ml LH: 70.8 mIU/ml PTH 26 pg/ml

4 -ODM :1999-ben történt először, a beteg kérésére. : ápr. radius T score: L2-4:-3.16 jobb femur Törések:1988 jobb csukló 1998 bal combnyak 1999, 2002 orrcsont

5 Osteoporosis terápiája HPK abbahagyása óta: Calcitonin D3 vitamin Ajánlott th: kell egyáltalán? Fosamax; téli időszakban D3 vit.


Letölteni ppt "Esetbemutatás KEZELJÜK-E Turner szindrómás betegünk osteoporosisát?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések