Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:"— Előadás másolata:

1 Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé: rsz@mailbox.hu

2 Ismétlő kérdések I. Mi az alprogram fogalma? Sorold fel az alprogramokat! Mikor alkalmazol alprogramokat? Írd le az alprogramok szerkezetét! Mit nevezünk eljárásnak? Írd le az eljárások általános felépítését! Mit nevezünk paraméterátadásnak?

3 Ismétlő kérdések II. Hogyan adsz meg paraméteréket? Milyen szabályok vonatkoznak a paraméterátadásra? Milyen fajtái vannak a paraméterátadásnak? Mit nevezünk formális paraméterlistának? Hol található a formális paraméterlista? Mit nevezünk aktuális paraméterlistának? Hol található az aktuális paraméterlista?

4 Gyakorló feladatok Első feladat Második feladat Harmadik feladat

5 Első feladat Készíts banki programot, ami a meglévő folyószámládon lévő pénzedet adott összeggel megnöveli! A program kérdezze meg mennyi pénz van a számlán, majd azt, hogy mennyit akarsz berakni!

6 Második feladat Készíts programot, amely kiszámolja, hogy a születésedtől hány nap telt el a mai napig! A program kérje be a születési dátumot! (az évet, a hónapot és a napot célszerű külön változókban eltárolni) Minden hónap legyen 30 napos!

7 Harmadik feladat Készíts programot, mi kiszámolja egy autó üzemanyag költségét! A program kérje be a megtett kilométert és a 100 km-en mért átlagos fogyasztást!


Letölteni ppt "Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések