Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? 2006. január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? 2006. január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás."— Előadás másolata:

1 Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? 2006. január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás

2 Az állami vezetők száma jelenleg a Gyurcsány-kormányban (egyes posztokon korábban még többen is voltak) 1 miniszterelnök 17 miniszter 34 államtitkár 75 helyettes államtitkár 1 címzetes államtitkár 17 államtitkári juttatásban részesülő állami vezető 42 helyettes-államtitkári juttatásban részesülő állami vezető 2 kormánybiztos 4 miniszteri biztos 8 kormánymegbízott Összesen: 201 fő (forrás: meh.hu illetve minisztériumi honlapok) A jelenlegi állami vezetők közül mindössze 10-en dolgoztak a polgári kormányban is, tehát a Medgyessy-Gyurcsány kormány gyakorlatilag lecserélte a teljes állami vezetői kört.

3 Az Orbán-kormány állami vezetőinek száma Összességében 50 %-al nőtt az állami vezetők száma a Medgyessy-Gyurcsány kormányban a polgári kormányhoz képest, például: Helyettes államtitkárok száma 66-ról 75 főre Államtitkári juttatásban részesülők száma 15-ről 19 főre Helyettes államtitkári juttatásban részesülők száma 4-ről 46 főre Miniszteri biztosok száma 6-ról 8 főre

4 2002-ben a Medgyessy-kormány 4-ről 6-ra növelte a minisztériumokban kinevezhető helyettes államtitkárok számát és bővítette az állami vezetői juttatások körét. 2001-ben, az Orbán-kormány 669 döntést hozott, míg 2003-ban a Medgyessy-kormány 704-et. A megduplázott állami vezetői létszám munkája semmivel nem lett hatékonyabb!

5 Mennyibe kerül egy állami vezető az adófizetők számára? Állami vezetői juttatások: fizetés (plusz járulékai): évi kb. 13 millió forint, korlátlan autóhasználat (miniszternek 2 gépkocsi) korlátlan mobiltelefon-használat százezres nagyságrendű reprezentációs költség szállodai szintű orvosi ellátás üdülés bebútorozott, felszerelt többszobás szolgálati lakás apparátus ezek költsége összesen: 31 millió forint/év/fő

6 Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány 201 állami vezetője? 201*31 millió, azaz 6,231 milliárd forintba. Ez 3,115 milliárd forinttal több, mint amennyi a polgári kormány idejében alkalmazott állami vezetők esetében lenne, azaz a költségek a duplájára nőttek!

7 Felszólítjuk a kormányt, hogy csökkentse az állami vezetők juttatásaira fordított költségeket a felére!

8


Letölteni ppt "Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? 2006. január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések