Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK."— Előadás másolata:

1 EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK

2 EU szabályozás Szennyezett területekre vonatkozó EU irányelv nincs kidolgozva az EK által, bár az EU tudományos hálózatai/kutatási projektjei tartalmaznak útmutatót és javaslatot a szennyezett területek menedzsmentjét illetően (NICOLE, CLAIRE). A továbbiakban megadunk néhány olyan EU irányelvet és annak elérhetőségeit, amelyek az EU környezetpolitikájának alapelvei mentén, a szennyezett területekre is vonatkoznak.

3 EU környezetpolitikájának alapelvei Az EU környezetpolitikájának alapelveit az Európai Közösség Szerződésének 130r(2) cikkelye sorolja fel. Ezek az alapelvek a magas szintű védelem elve, az elővigyázatosság elve, a megelőzés elve és a "szennyező fizet"-elv.

4 A környezeti károk megelőzése és felszámolása tekintetében a környezeti felelősségről szóló 2004/35/EK irányelv A 2004/35/EK irányelv célja a környezeti felelősségre vonatkozó keretrendszer létrehozása a „szennyező fizet” elvének alapján, a környezeti károk megelőzése és felszámolása érdekében.

5 A környezetszennyezés integrált megelőzéséről és csökkentéséről (IPPC) szóló 2008/1/EK irányelv A 2008/1/EK irányelv bizonyos tevékenységekből származó szennyező anyagok kibocsátásának megelőzésére vagy, a kibocsátások csökkentésére vonatkozó rendelkezéseket határoz meg.

6 A környezet büntetőjog általi védelméről szóló 2008/99/EK irányelv A 2008/99/EK irányelv kötelezi a tagországokat, hogy a közösségi környezetvédelemi jog rendelkezéseinek súlyos megsértése esetén, nemzeti jogszabályaikban büntetőjogi szankciókat írjanak elő.


Letölteni ppt "EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések