Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011."— Előadás másolata:

1 QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011. október 10.

2 A születéskor várható élettartam fokozatosan növekszik (férfiak: 69.8 év, nők: 77.8 év). A 65 éves életkort betöltött férfiak várhatóan még 14-15 évet, míg a nők 18-19 évet fognak eltölteni nyugdíjban. A lakosság várakozásait jól mutatja egy hazai biztosítótársaság által végzett kutatás eredménye: Magyarországon az emberek 62 százaléka biztos abban, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megfelelő életszínvonal eléréséhez a nyugdíjas éveik során. Demográfiai trendek – nyugdíjvárakozások

3 Jövőbeni nyugdíjunk forrásai Terveink szerint az életünk negyedét, ötödét nyugdíjasként fogjuk leélni. Tulajdonképpen ki fogja ezt finanszírozni? Az állam ? A gyermekeink ? Mi magunk? A megoldás a foglalkoztató ! Az adóbevételekből nem számíthatunk a TB nyugdíjunk finanszírozására, a nyugdíjrendszer pénzügyi helyzetének javulására. A felosztó-kirovó elven működő TB-nyugdíjrendszer, valamint a magyar társadalom demográfiai összetétele ezt nem támogatja. Az öngondoskodás Magyarországon még gyerekcipőben jár. Akkor várható el a foglalkoztatótól nyugdíjunk finanszírozása, ha az „Win-Win” alapú, azaz nemcsak a munkavállalónak biztosít előnyöket, de a munkáltató számára is hozzáadott értéket képvisel.

4 OPF az ország GDP-jének arányában Forrás: OECD (2009) Svájc Finnország USA Kanada Dánia Izrael Ausztrália Portugália Norvégia Spanyolo. Olaszo.

5 A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás háttere Az Európai Unió a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást kínáló jogi személyek felügyeletére és tevékenységének végzésére vonatkozó uniós szabályait a 2003/41/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvben szabályozta (az Európai Parlament és Tanács 2003/41/EK irányelve a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézmények tevékenységéről és felügyeletéről). Az angolszász országokban és az EU fejlett nyugati tagállamaiban már több évtizedes múlttal rendelkeznek a foglalkoztatói nyugdíjprogramok és nyugdíjszolgáltatók. Magyarországon jelenlegi formájában 2007-től lehetséges foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatót alapítani (ld. a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló 2007. évi CXVII. törvényt). A QUAESTOR Csoport 2010 októberében kezdeményezte Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatójának létrehozását - QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. néven - annak érdekében, hogy a tagok, illetve munkáltatóik – mint csatlakozó foglalkoztatók – számára komoly előnyökkel rendelkező nyugdíjcélú megtakarítási formát biztosítson. A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. 2011. február elsején megkapta tevékenységi engedélyét a PSZÁF-tól, és 2011. február 9-én megkezdte működését. Az állami felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) látja el. A QUAESTOR foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató egy zárt körűen működő részvénytársaság, melyre a Gazdasági társaságokról szóló törvény szabályozásai is érvényesek. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató a tagi számlákat és a működési tartalékot szeparáltan kezeli. A törvényi előírások értelmében folyamatosan a nyugdíjszolgáltató rendelkezésére áll a 3.500.000 EURO- nak megfelelő biztonsági tőke.

6 Az FNYSZ bemutatása FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJ

7 A vállalati nyugdíjprogram szerkezete Nyugdíj- konstrukció „1” Foglalkoztató Nyugdíj- konstrukció „2” Nyugdíj- konstrukció „3” Nyugdíj- konstrukció „n” VezetőkKulcsemberekTeljes kollektíva Nyugdíj- programból kimaradók Egy nyugdíjprogramon belül Kulcsemberek differenciáltan

8 Előny a munkavállalónál, de hozzáadott érték a foglalkoztatónak is! Jelenlegi juttatások Foglalkoztatói nyugdíjprogram  valódi nyugdíjprogram, testre szabott paraméterezésű nyugdíjkonstrukciókkal  EU-konform szabályozás  differenciálható juttatás, egyfős konstrukciók is kialakíthatóak  rövid és hosszú távon is adóoptimalizált juttatási rendszer  kulcsember és törzsgárda programok megvalósítása  lojalitás növelése, fluktuáció csökkentése  kulcsmunkavállalók megszerzése, megtartása, motivációja  tagi kiegészítés előírásának jogszerűsége  a szervezeti és az egyéni érdekek összehangolásán alapuló juttatás  adóelőnyök kihasználása  célzott formában nyújtott juttatások  vállalati gondoskodás Használjuk a béren kívüli juttatási elemeket a javadalmazási rendszer hatékony részeként!

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011."

Hasonló előadás


Google Hirdetések