Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség."— Előadás másolata:

1 Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség van képek, hangok, programok küldésére is a csatolt fájlokkal. Számos előnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben: gyors ingyenes (leszámítva a net költségét) - nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhető legyen (offline) - üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal működése arra épül, hogy a felhasználók valamilyen szerverhez kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelező szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban. A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.

2 A levelező programok fő funkciói:
- levelek küldése - mellékletek csatolása - levelek fogadása - válaszolás - továbbítás – tiltása – szűrése – másolatok küldése, titkos másolat küldése - címjegyzék - automatikus aláírás levelek átirányítása más postafiókba cím felépítése: fre .hu vipmail.hu kovacs.pisti kiss.kata Feladó: Címzett:

3 Levelezés kliensprogrammal, az MS Outlook-kal
Levelezés kliensprogrammal, az MS Outlook-kal. A levelek a saját gépünkön tárolódnak, offline is írhatunk levelet, későbbi időpontban küldhetjük el. Van olyan szolgáltató, amelyik webes felületen is ad hozzáférést a postafiókunkhoz. Levelezés webböngészőn keresztül. Csak online írhatunk levelet, a levelek a kiszolgálón=szerveren tárolódnak. Bárhol, bármilyen gépen megnézhető a postafiók.

4 Speciális funkciók: Rendezések: Feladó, Tárgy, Érkezett(idő), Méret szerint növekvő v. csökkenő sorrendben Jelzések: Fontos, Kevésbé fontos, Nyomon követés, Különböző színű jelölők Visszaigazolások: visszaigazolás kérése célbaéréskor Címjegyzék Elektronikus aláírás: Szabályok: pl.bizonyos feladótól a levelek konkrét mappákba érkezzenek Levélszemét szűrése

5 Levelezési listák Nyilvántartja több száz embernek a címet, és a hozzá érkezett egyetlen levelet automatikusan kiküldi ezeknek az embereknek. Feliratkozás, leiratkozás a listáról. Egy listára egy adott témáról szól. A lista tagjai tudásbázist hoznak létre, segítséget nyújtanak egymásnak a témában. Levelezési listák fajtái : Nyitott egy lista, ha bármilyen levél, amit a lista címére küldenek, automatikusan továbbításra kerül mindenkinek. Moderált lista, ha a lista címére érkező leveleket először a lista tulajdonosa nézi meg, és csak az ő beleegyezésével kerül továbbításra a lista tagjai felé. Ezzel elérhető, hogy csak kulturált, témához kapcsolódó leveleket kapnak a lista tagjai. Egy lista robbanása: az addig pangó, havi pár levéllel szaporodó listán váratlanul valaki bedob egy érdekes témát, vagy történik valami, és arról sokaknak van véleménye, így napi sok levéllel szaporodhat meg a lista.


Letölteni ppt "Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések