Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS . AZ CÍM FELÉPÍTÉSE

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS . AZ CÍM FELÉPÍTÉSE"— Előadás másolata:

1 ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS E-MAIL

2 AZ E-MAIL CÍM FELÉPÍTÉSE felhasználónév@kiszolgáló_szerver kulif@czimra.onmicrosoft.com kinek@hová

3 LEVÉLKÜLDÉS ÉS FOGADÁS MAIL SZERVER SEGÍTSÉGÉVEL A mail szerver feladata: e-mail elérés biztosítása a felhasználó számára  levélküldés (SMTP)  levél fogadása (POP/IMAP)

4 A LEVELEZŐPROGRAMOK FŐ SZOLGÁLTATÁSAI Levélírás, piszkozat mentése Levél küldése, fogadása, válasz, továbbítás Prioritás (sürgősség), visszaigazolás beállítása Fájlok csatolása Címlista használata Helyesírás ellenőrzés Automatikus aláírás

5 NETIKETT A netikett szó az angol "netiquette" (network etiquette) magyarosított formája, és a hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Néhány fontos szabály:  Ügyelj a személyes adataid védelmére!  Ne alkalmazz bántó nyelvezetet. Ne használj csúnya, trágár kifejezéseket!  Ne használj CSUPA NAGYBETŰT – ez olyan, mintha kiabálnál!  Ügyelj a helyesírásra, használd a helyesírás ellenőrzést, ha van rá lehetőség!  Ne írj semmi olyasmit egy e-mailbe, amit nem küldenél el egy nyílt levelezőlapon! Az elektronikus levél is hamisítható!  Mindig töltsd ki a levél tárgya (subject) sort! A tárgy utaljon a levél tartalmára! Forrás és további információ: http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=intrenet_mail http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=intrenet_mail

6 I. FELADAT 1.Keresd meg képet Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményét! Mentsd el a saját könyvtáradba Utolsó vacsora néven! 2.Készíts elő egy új levelet, melyet magadnak küldesz majd (a megadott e-mail címre). A levél tárgya: Utolsó vacsora legyen! 3.Mellékeld a mentett képet! 4.Keresd Leonardo da Vinci életrajzát. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! 5.A levél végére írd le a neved! 6.A levél legyen sürgős (prioritás)! 7.Küldd el a levelet!

7 II. FELADAT 1.Keress képet József Attiláról! Mentsd el a saját könyvtáradba József Attila néven! 2.Készíts elő egy új levelet, melyet a szomszédodnak küldesz majd (a megadott e-mail címre). A levél tárgya: József Attila legyen! 3.Mellékeld a mentett képet! 4.Keresd meg József Attila: A Dunánál című versét. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! 5.A levél végére írd le a neved! 6.A leveledre kérj visszajelzést (állítsd be a tértivevényt)! 7.A levél legyen sürgős (prioritás)! 8.Küldd el a levelet! 9.A szomszédtól kapott levelet igazold vissza! 10.Válaszolj a levélre (a válaszban az eredeti levéltartalom legyen benne)!

8 SPAM Levélszemét Kéretlen levelek Reklámok A levélszemetet a levelezőprogramok is szűrik


Letölteni ppt "ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS . AZ CÍM FELÉPÍTÉSE"

Hasonló előadás


Google Hirdetések