Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS 2006. Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS 2006. Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak."— Előadás másolata:

1 Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak

2 Kormányszóvivői tájékoztató

3 A nyugdíjasok életkörülményeinek változása között meggyorsítottuk a nyugdíjak felzárkóztatását, helyreállítottuk a nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát, a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások vásárlóértékét 28%-kal emeltük.

4 Kormányszóvivői tájékoztató

5 A kormány nyugdíjasokat érintő intézkedései között I Ft-tal növeltük a nyugdíjasok évi jövedelmét bevezettük a 13. havi nyugdíjat (össz. 8,3 %-os nyugdíjemelésnek felel meg), 50%-kal megnöveltük a saját jogú nyugdíj mellett járó özvegyi ellátás mértékét (600 ezer özvegy jövedelme átlagosan Ft-tal nőtt), ben évente %-kal emeljük a saját jogú nyugdíjjal nem rendelkező özvegyek nyugdíját.

6 Kormányszóvivői tájékoztató II. félévtől visszaállítottuk a méltányossági nyugdíjemelés rendszerét, (kb. 450 ezer főnek engedélyezték a nyugdíjbiztosítási szervek 2005 végéig), októberétől támogatást nyújtunk a távfűtéses lakásban élő kisnyugdíjasoknak (télen 2000 Ft), januártól a 75 éven felüli egyedülálló idősek szociális járadékát a nyugdíjminimum 130%-ára emeljük. A kormány nyugdíjasokat érintő intézkedései között II.

7 Kormányszóvivői tájékoztató A kormány intézkedései a jövő nyugdíjasai érdekében Emeltük a magánnyugdíjpénztári tagdíj mértékét. Kötelezővé tettük a pályakezdők belépését az új, kétpilléres nyugdíjrendszerbe.

8 Kormányszóvivői tájékoztató Nyugdíjkorrekciós program Az éves rendes nyugdíjemelésen felül – 2,2 millió nyugdíjas részesül több mint 130 milliárd forintos emelésben. Célunk: a nyugdíjrendszer igazságtalanságainak felszámolása.

9 Kormányszóvivői tájékoztató A nyugdíjkorrekciós csomag lépései – ben az özvegyi nyugdíjakat két lépcsőben 20%-kal emeljük. Érintettek száma: 200 ezer nyugdíjas Emelés összesen: 16 milliárd forint. –2007. január 1-jétől a szolgálati idő hossza és nemek szerint is differenciáljuk az 1988 előtt megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. Érintettek száma: 500 ezer öregségi és 180 ezer rokkantsági nyugdíjas Emelés összesen: 27 milliárd Ft.

10 Kormányszóvivői tájékoztató –2008-tól a szolgálati idő hossza szerint differenciáltan emeljük az között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –2009-től –2 %-kal emeljük az között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –4%-kal emeljük az között és a között megállapított saját jogú nyugdíjak összegét. –2010-től a rokkantnyugdíjak 1991-től megállapított összegét differenciáltan emeljük (átlagosan 10%-kal).

11 Kormányszóvivői tájékoztató Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS 2006. Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések