Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt."— Előadás másolata:

1

2 2005. november 4.

3 Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt arra, hogy x 3 évben éppen x éves volt. Mikor született ez a matematikus ? Telefonos feladat

4 Egy egyenlő szárú háromszögbe kétféleképpen írtunk be egy-egy négyzetet az ábrán látható módon. Első esetben a négyzet területe a háromszög területének a fele. A másik esetben a négyzet területe hányad része a háromszög területének? 1. feladat (házi feladat)

5 A megfelelő hasonló háromszögekből

6

7 N = a nap sorszáma H = a hónap sorszáma (március = 1) É = az évszázadon belüli évszám S = az évszázad sorszáma k = 1 szökőévben   0 egyébként 1 = Hétfő 2 = Kedd 3 = Szerda 0 = Vasárnap 4 = Csütörtök 5 = Péntek 6 = Szombat Ö R Ö K N A P T Á R

8 1 = Hétfő 2 = Kedd 3 = Szerda 0 = Vasárnap 4 = Csütörtök 5 = Péntek 6 = Szombat Szombat

9 1 = Hétfő 2 = Kedd 3 = Szerda 0 = Vasárnap 4 = Csütörtök 5 = Péntek 6 = Szombat Hétfő

10 A telefonos feladat megoldása 1000 és 2000 között két köbszám van: Az első esetben 1320 a születési év. Ez azonban nem lehet, hiszen ekkor még nem volt krumpli Európában. A második esetben a születési év:


Letölteni ppt "2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések