Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Orpheusz és Eurüdiké Mítosz. Orpheusz Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög mitológiában Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Orpheusz és Eurüdiké Mítosz. Orpheusz Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög mitológiában Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög."— Előadás másolata:

1 Orpheusz és Eurüdiké Mítosz

2

3 Orpheusz Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög mitológiában Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög mitológiában Orpheusz Kalliopé múzsának és Oiagrosz folyamistennek (más hagyomány szerint magának Apollónnak) volt a fia. Olyan csodálatosan énekelt, hogy még az alvilág urainak szívét is meglágyította a dala. Orpheusz Kalliopé múzsának és Oiagrosz folyamistennek (más hagyomány szerint magának Apollónnak) volt a fia. Olyan csodálatosan énekelt, hogy még az alvilág urainak szívét is meglágyította a dala. Értette a természet nyelvét, tudott beszélni az állatokkal. Értette a természet nyelvét, tudott beszélni az állatokkal. Úgy tartják, hogy ő tanította meg az emberiséget az orvoslásra, írásra és földművelésre. Úgy tartják, hogy ő tanította meg az emberiséget az orvoslásra, írásra és földművelésre. Eurüdiké lett a felesége és nagyon szerették egymást. Eurüdiké lett a felesége és nagyon szerették egymást.

4 Két Szerelmes Története Orpheusz felesége Eurüdiké. Eurüdiké a folyóparton játszott a fák Istennőivel. Arisztaiosz, Apollón fia, a pásztoristen üldözőbe vette Mérges kígyók => meghal Siratták Eurüdikét a fák istennői, a hegyek, a folyók, de legjobban Orpheusz.

5 Eurüdiké elvesztése

6 Orpheusz már csak lantjában talált vígaszt. Bolyongott, Eurüdikéről énekelt. Orpheusz már csak lantjában talált vígaszt. Bolyongott, Eurüdikéről énekelt. Elment Tainaron hegyfokához, az alvilág torkának tátongó mélységéhez Elment Tainaron hegyfokához, az alvilág torkának tátongó mélységéhez Énekére előjöttek a napvilágtól megfosztott emberek és Hádész. Énekére előjöttek a napvilágtól megfosztott emberek és Hádész. A félelmetes király szíve képtelen volt meglágyulni az emberi könyörgésre, de Orpheusz dalára még is elengedte feleségét. A félelmetes király szíve képtelen volt meglágyulni az emberi könyörgésre, de Orpheusz dalára még is elengedte feleségét. Egy feltétel volt, felesége mögötte megy és Orpheusz nem néz hátra. Egy feltétel volt, felesége mögötte megy és Orpheusz nem néz hátra.

7

8 Már majdnem kiértek,mikor Orpheusz visszanézett, hogy követi-e a felesége => megszegte ígéretét. Eurüdiké még utoljára nyújtotta kezét férjének,majd mint egy hűvös árnyék örökre eltűnt az alvilágban. Azt mondják Orpheusz 7hónapon át siratta kedvesét egy szikla alatt a Sztrümón folyó partján.

9 Több féle befejezése is van a történetnek 1: Aphrodité szerelmet ébreszt a legtöbb egyedül álló tárk származású nőben Orpheusz iránt. Orpheusz csak szomorú szerelmes dalokat tud írni,mert hiányzik neki Eurüdiké. Ezért az egyik bánatos tárk asszony kővel dobja meg és meghal.

10 2: Újra megházasodik, de nem találja a boldogságát,mert még mindig Eurüdikét szereti….

11

12 Készítette: Készítette: Annár Ágnes Annár Ágnes


Letölteni ppt "Orpheusz és Eurüdiké Mítosz. Orpheusz Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög mitológiában Orpheusz trák származású legendás dalnok a görög."

Hasonló előadás


Google Hirdetések