Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Canta Nat king Cole: Fascinación Photographs from the internet December 2008 Editor : Ady Biber ©

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Canta Nat king Cole: Fascinación Photographs from the internet December 2008 Editor : Ady Biber ©"— Előadás másolata:

1

2 Canta Nat king Cole: Fascinación Photographs from the internet December 2008 Editor : Ady Biber ©

3

4 Egy nap, egy egyetemi tanár, a következő kérdést tette fel hallgatóinak:

5

6

7 - Tényleg, mindent? - kérdezte a professzor. - Igen, mindent! - válaszolt a diák.

8 „Akkor az Isten a rosszat is teremtette! Mert a rossz létezik!” – mondta a professzor.

9 Erre az érvre a diák nem tudott mit mondani, ezért elhallgatott. A tanár elégedett volt, hogy ismét bebizonyította, hogy a hit csak egy mítosz.

10 Egyszer csak egy másik diák jelentkezett: -“Megenged egy kérdést, professzor úr?” -“Természetesen” - jött azonnal a válasz.

11 - -„A hideg létezik?” -”Természetesen!”- válaszolta a professzor. Hiszen maga is tapasztalhatta már, amikor fázott, ugye?

12 “ Valójában ellent kell mondjak önnek, professzor úr: a hideg nem létezik. A fizika tudománya azt mondja, hogy a hideg a meleg hiánya.

13 Egy tárgyat akkor tudunk tanulmányozni, ha az hőt bocsát ki magából, a hő által energiát közvetít, amit mérni tudunk.

14 “Hő nélkül, az említett tárgy képtelen bármit kisugározni. Az emberek azért alkották meg a hideg fogalmát, hogy kifejezzék a meleg hiányát.”

15 -“Hát a sötétség, létezik?” - kérdezi a diák. -”Létezik!”, - mondja a tanár.

16 “Szerintem, nem létezik, uram, - a sötétség a fény hiánya”

17 A fényt és a fényességet tanulmányozhatjuk, de a sötétséget nem. Nicholson prizmája megmutatja a különböző színek árnyalatait és a fény visszaverődését a hullámhossz függvényében.

18 A sötétség, az egy általunk létrehozott kifejezés, amivel a fény hiányát magyarázzuk.

19 A diák még megkérdezte: “És a rossz, professzor úr, a rossz létezik?”

20 „Az Isten nem teremtette a rosszat. A rossz, Isten hiánya az emberek szívében, a szeretet, az emberség és a hit hiánya. A szeretet és a hit olyanok mint a fény és a meleg. Léteznek. Hiányuk hozza létre a rosszat.”

21 Most a tanár hallgatott.

22 A diákot úgy hívták, hogy : ALBERT EINSTEIN

23 “Ha az ember szeret valakit, mindent könnyűnek talál. A Nap fényesebb, a virágok szebbek, az emberek jobbak.” (Ramuz)

24 “Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk.” (Tom Bodett)

25 “Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt.” (Tatiosz)

26 „A lelki egészségnek két kritériuma van: képesség a munkára és képesség a szeretetre.” (Sigmund Freud) “Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: “Köszönöm”, az is elegendő lenne.” (Meister Eckhart)

27 “A szeretet láng, mely melegít, fény, mely világít, mágnes, mely vonz, illat, mely felüdít, pohár, mely felvidít, hegy, mely meg nem rendül, s mosoly, mely napvilágra hoz elrejtett dolgokat.”

28 További pps-ppt letöltése: http://www.ppsvilag.extra.hu


Letölteni ppt "Canta Nat king Cole: Fascinación Photographs from the internet December 2008 Editor : Ady Biber ©"

Hasonló előadás


Google Hirdetések