Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZMOG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZMOG."— Előadás másolata:

1 SZMOG

2 Napjainkban már elég elcsépeltnek hangzik a levegő szennyezés káros hatásairól beszélni, és emiatt sokan legyintenek erre a problémára, mondván, úgysem tudunk ellene tenni.

3 Mi is a szmog szó jelentése?
A szmog környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd (az angol smoke [füst] és fog [köd] szóösszetételeként keletkezett kifejezés). A földrajzi és időjárási körülményektől, valamint a levegőben található szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk meg. Elnevezésük oxidáló/redukáló hatásuk, ill. első észlelési helyük (London és Los Angeles) alapján történik. A szmog kialakulását úgy hárítják, hogy különböző biztonsági óvintézkedéseket tesznek pl.: kötelező szürőberendezés(katalizátor), vagy páros napokon páros számra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.

4 a SZMOG káros hatásai: Jelenlétében csökken a koncentrációsképesség.
Az ózon nem szívódik fel, hanem azon a szöveten fejti ki hatását, amelyikkel érintkezésbe lép. Jelenlétében csökken a koncentrációsképesség. Romlik a látásélesség. Fejfájás és torokfájás is felléphet. Az ózon a tüdőben meggátolja az ott lévő makrofágok működését. A tüdő sokkal fogékonyabb lesz a különböző fertőzések iránt. És még lehetne sorolni…

5 Készítette: Bajnok Dóra Olivia


Letölteni ppt "SZMOG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések