Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Napjainkban már elég elcsépeltnek hangzik a levegő szennyezés káros hatásairól beszélni, és emiatt sokan legyintenek erre a problémára, mondván, úgysem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Napjainkban már elég elcsépeltnek hangzik a levegő szennyezés káros hatásairól beszélni, és emiatt sokan legyintenek erre a problémára, mondván, úgysem."— Előadás másolata:

1

2 Napjainkban már elég elcsépeltnek hangzik a levegő szennyezés káros hatásairól beszélni, és emiatt sokan legyintenek erre a problémára, mondván, úgysem tudunk ellene tenni.

3 A szmog környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd (az angol smoke [füst] és fog [köd] szóösszetételeként keletkezett kifejezés). A földrajzi és időjárási körülményektől, valamint a levegőben található szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk meg. Elnevezésük oxidáló/redukáló hatásuk, ill. első észlelési helyük (London és Los Angeles) alapján történik. A szmog kialakulását úgy hárítják, hogy különböző biztonsági óvintézkedéseket tesznek pl.: kötelező szürőberendezés(katalizátor), vagy páros napokon páros számra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.

4  A Az ózon nem szívódik fel, hanem azon a szöveten fejti ki hatását, amelyikkel érintkezésbe lép.  Jelenlétében csökken a koncentrációsképesség.  Romlik a látásélesség.  Fejfájás és torokfájás is felléphet.  Az ózon a tüdőben meggátolja az ott lévő makrofágok működését. tüdő sokkal fogékonyabb lesz a különböző fertőzések iránt. És még lehetne sorolni…

5


Letölteni ppt "Napjainkban már elég elcsépeltnek hangzik a levegő szennyezés káros hatásairól beszélni, és emiatt sokan legyintenek erre a problémára, mondván, úgysem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések