Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZMOG Los Angeles-típusú, London-típusú. Szmog- a beteg leveg ő Forgalmas nagyvárosokban az er ő sen szennyezett leveg ő és kedvez ő tlen meteorológiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZMOG Los Angeles-típusú, London-típusú. Szmog- a beteg leveg ő Forgalmas nagyvárosokban az er ő sen szennyezett leveg ő és kedvez ő tlen meteorológiai."— Előadás másolata:

1 SZMOG Los Angeles-típusú, London-típusú

2 Szmog- a beteg leveg ő Forgalmas nagyvárosokban az er ő sen szennyezett leveg ő és kedvez ő tlen meteorológiai körülmények találkozása szmog (füstköd) kialakulásához vezethet.

3 A szmog a légszennyezés egyik legszéls ő ségesebb formája, nevét az angol smoke (füst) és fog (köd) szavak összevonásából kapta.

4 Két fajtája ismeretes: a fotokémiai (Los Angeles-típusú) szmog és téli (London-típusú) szmog. A szmog kialakulásában az ózon, a kipufogó gázokból származó nitrogénoxidok, valamint szénhidrogének keveréke, a kén- dioxid, por, a koromszemcsék, kénsavcseppek játszanak szerepet.

5 Felülr ő l jól látszik, hogy mekkora szmog ül a városon. Napjainkban a por koncentrációja jóval az egészségügyi határérték fölött van. Európában általában csak néhány spanyol városban mérhet ő ennél nagyobb, vagy hasonló érték. A por pedig számos komoly betegséget okozhat. A képek a Gugger-hegy tetejér ő l készültek napjainkban illetve egy vihar utáni napon.


Letölteni ppt "SZMOG Los Angeles-típusú, London-típusú. Szmog- a beteg leveg ő Forgalmas nagyvárosokban az er ő sen szennyezett leveg ő és kedvez ő tlen meteorológiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések