Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Szmog Hatásai Ózonlyuk kialakulása Az ózon:kölcsönhatásba lép a fénnyel, de mivel szélesebb hullámhosszú sugárzásra reagál, ezért elnyeli az emberre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Szmog Hatásai Ózonlyuk kialakulása Az ózon:kölcsönhatásba lép a fénnyel, de mivel szélesebb hullámhosszú sugárzásra reagál, ezért elnyeli az emberre."— Előadás másolata:

1

2 A Szmog Hatásai Ózonlyuk kialakulása

3 Az ózon:kölcsönhatásba lép a fénnyel, de mivel szélesebb hullámhosszú sugárzásra reagál, ezért elnyeli az emberre és az élőlények zömére káros sugárzásokat, mint például az ultraibolya sugárzást, így védi az életet.

4 A légkörbe kerül:klór fluor és bróm pusztítja az ózonréteget ózonlyuk kialakulásához vezet

5 A Szmog Hatásai Szmogriadó

6 Jan.11-én 11 órakor életbe lépett Budapesten a Szmogriadó, - egyelőre inkább elméleti korlátozás az autósokra nézve. Az egyszerű rendszámelvnél jóval összetettebb, és furcsaságoktól sem mentes a szabályzás. Egy ötliteres benzinmotorral szerelt hibrid közlekedhet, amikor egy egyliteres kisautó nem.

7 A Szmog Hatásai Környezetszennyezés

8 A környezetszennyezés az emberi társadalom környezetének kedvezőtlen irányú megváltoztatása, a környezeti elemek, levegő, víz, talaj előnytelen összetétel-változásával és minőségromlásával járó tevékenység.


Letölteni ppt "A Szmog Hatásai Ózonlyuk kialakulása Az ózon:kölcsönhatásba lép a fénnyel, de mivel szélesebb hullámhosszú sugárzásra reagál, ezért elnyeli az emberre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések