Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MEXIKÓI KONYHA. Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MEXIKÓI KONYHA. Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles)"— Előadás másolata:

1 MEXIKÓI KONYHA

2 Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles) Nincs főzelék, leves = nincs mélytányér Nincs kenyér, csak bagett

3 Ételek Tortilla: Kukoricalisztből készült töltött lepény Rengeteg elkészítési mód Változatai: Tacos – a vendég tölti meg a lepényt Quesadilla - sült, sajttal töltött tortilla Salsa szósz: chili, avokadó, hagyma, paradicsom

4 Ételek Torta: óriási szendvics hússal, zöldséggel töltve Pastes Sült tészta sós (hús) és édes (alma, ananász) töltelékkel Péksütemények óriási választékban

5 Italok Vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas!!! 2 féle palackozott víz: palackozott ásványvíz (aguamineral), tisztított víz (agua purificada) Sör – könnyebb alkohol Tequila - agave kaktuszból készül

6

7 Források Miért is olyan fantasztikus a Mexikói konyha? Varázslatos ízvilág Amit Mexikóról tudni kell 1001 Mexikói étel Google.com/hu

8 Készítették Szabó Panna Zsin Ági Sztripszky Hanna Andaniczky Károly Unkver Klára


Letölteni ppt "MEXIKÓI KONYHA. Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések