Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról 2007. november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról 2007. november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős."— Előadás másolata:

1 A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról 2007. november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős MVH – VTI EMVA osztály

2 Szerződésmódosítás 1.A szolgáltatási szerződés teljesítési határidejét az ügyfél és a TSZK közös megegyezéssel módosíthatja 2008. március 31-énél nem későbbi időpontra. (rendelet módosítással). 2.Kifizetési kérelem a 2007. évben kötött szerződésekre 2008. január 1-31 között (a módosítás nyomán még 2008. április 1-30. között is) összegyűjthető.

3 Elutasító végzés és határozat Elutasító végzés: ▪ nem formanyomtatványon ▪ nem postai úton ▪ nem a megadott határidőben ▪ nincs aláírva a Kérelem-főlap Elutasító határozat: ▪ érdemi vizsgálatot követően a jogszabályokban meghatározott egyes feltételek nem teljesülése esetén pl.: ügyfél-regisztrációs számmal nem rendelkezik az ügyfél

4 Befogadónyilatkozat Befogadó nyilatkozat 1.Érdemi vizsgálatot követően az MVH befogadó nyilatkozatot ad ki (azaz ha egyéb körülmény nem merül fel akkor legfeljebb a támogatási összeg csökkenhet). 2. A jelenlegi jogszabályi keretek között az ügyfél részben vagy egészben visszavonhatja kérelmét a támogatási határozat jogerőre emelkedéséig (kézhezvételtől 15 nap). Azt követően azonban már részleges visszavonásra nincs lehetőség.

5 Kifizetési kérelem benyújtása Kifizetési kérelmet az az ügyfél nyújthat be, aki rendelkezik az MVH által kibocsátott támogatási kérelmet jóváhagyó támogatási határozattal. Az ügyfél minden naptári évben legfeljebb két kifizetési kérelmet nyújthat be. Tárgyévi a támogatási határozattal odaítélt támogatási összegre legkésőbb a következő év első kifizetési kérelem benyújtási időszakában nyújtható be kifizetési kérelem (módosítással ez a 2007. évre enyhül).

6 Szaktanácsadási napló Szaktanácsadási naplót kell vezetni, melyben a szaktanácsadási szolgáltatás teljesítésének eseménye kerül feltüntetésre – az ügyfél és a szaktanácsadó is aláírja. Napló kötelező tartalma: Szerződés száma TSZK Szaktanácsadó Ügyfél neve Regisztrációs száma Szolgáltatás helye Szolgáltatás időpontja, időtartama, módja Az 1. számú melléklet szerinti kódszám és rövid leírása

7 Kifizetési kérelmek A TSZK folyamatosan vezetett naplóban köteles nyilvántartani az ügyfelek kifizetési kérelmeit. Az ügyfél kifizetési kérelmének a TSZK által ellenjegyzett másodpéldányát a TSZK az ügyfél rendelkezésére bocsátja. Kifizetési kérelemhez mellékelni kell az igénybe vett szaktanácsadási szolgáltatás teljesítését igazoló, pénzügyileg rendezett bizonylatok másolatát. A kifizetési kérelem benyújtási időpontja a TSZK által összesített kifizetési kérelem MVH kirendeltség részére történő benyújtásának időpontja. Benyújtás a Támogatási kérelemhez hasonlóan (VKSZI web-felülete által támogatva) elektronikusan lesz lehetséges

8 Általános elszámolási szabályok Az eredeti bizonylaton fel kell tüntetni: -a tétel SZJ vagy VTSZ számát, -az MVH ügyfél-regisztrációs számot, -„támogatás elszámolására benyújtásra került” szöveget, -a támogatási döntésben meghatározott azonosító számot, -az igénybevett szolgáltatás 1. számú mellékletében feltüntetett azonosító kódját. egy bizonylat csak egy kifizetési kérelemhez számolható el, és csak egy jogcímhez használható, a bizonylatnak meg kell felelnie a Számviteli törvény és az ÁFA törvény előírásainak, csak a készpénzzel vagy banki átutalással kiegyenlített kiadások fogadhatók el.

9 MVH formanyomtatványok TSZK összesítő (felsorolása a kérelmeknek) kérelem főlap számla összesítő számla részletező

10 TERV

11

12 TERV

13

14

15

16

17

18 Számlaösszesítő betétlap PÉLDA! Nem végleges! TERV

19 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról 2007. november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős."

Hasonló előadás


Google Hirdetések