Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TPM Klub GE Veresegyház 2011.03.30.. Szabályok Tegeződés Kötetlen öltözék Reklámmentesség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TPM Klub GE Veresegyház 2011.03.30.. Szabályok Tegeződés Kötetlen öltözék Reklámmentesség."— Előadás másolata:

1 TPM Klub GE Veresegyház 2011.03.30.

2 Szabályok Tegeződés Kötetlen öltözék Reklámmentesség

3 Program 9:30 – 10:00 : Résztvevők fogadása, beléptetés a portán 10:00 – 10:05 : Megnyitó, üdvözlés, szabályok /dr. Péczely György – A.A. Stádium Kft. 10:05 – 10:35 : GE Energy Bemutatása / Hegyi Róbert - GE Hungary Kft. / 10:35 – 11:05 : A TPM egy elhanyagolt területéről: Facility és „segédüzemi” berendezések / dr. Péczely György – A.A. Stádium Kft. / 11:05 – 11:20 : Kávészünet 11:20 – 11:50 : Szárazjeges tisztítás bemutató / Pap Légtechnika Kft. / 11:50 – 12:20 : TPM bevezetése a GE Energy Veresegyházi telephelyén / Hegyi Róbert - GE Hungary Kft. / 12:20 – 13:10 : Ebéd 13:10 – 14:40 : Gyártúra 14:40 – 15:00 : Fórum 15:00 – 15:05 : Zárszó

4 A TPM egy elhanyagolt területéről: Facility és „segédüzemi” berendezések Dr. Péczely György A.A. Stádium Kft.

5 Vázlat A témaválasztás indoklása Fogalom meghatározások Megbízhatósági megközelítés Gazdasági megközelítés Egyéb szempontok Javasolt megoldások példákkal

6 A témaválasztás indoklása A TPM történeti háttere és ennek következményei – A rendszer minőségirányítói kezdeményezés szülte – Toyota ’60-as évek vége: „… a minőség fejlődése előtt leküzdhetetlennek látszó akadály áll: az eszközpark megbízhatatlansága. „ – E megállapítás következménye a TPM – (Igaz, ez még – mai szemmel – gyenge)

7 A témaválasztás indoklása A TPM történeti háttere és ennek következményei – Termelésközpontú gondolkodás erősítette. – A termelő vállalatok hamar rájöttek arra, hogy a vesztségeik jelentős hányadát a TPM képes drasztikusan visszaszorítani.

8 A témaválasztás indoklása Ami nem termel, azt csomagban megvesszük szemlélet – Szoros termelői – karbantartói együttműködés: KIZÁRÓLAG a termelő gépek vonatkozásában. – A villany, gáz, (kondicionált) levegő, világítás, a megfelelően működő épület belső vagy külső szolgáltótól vásárolt termék. A terület elhanyagolttá vált

9 Feltételezésünk szerint ez a szemlélet drága és kockázatos

10 A TPM fejlődött Haladt „körbe a világon” Megszülettek az újabb generációk Műszakilag, eszközeiben mind fejlettebb lett Kiszélesedett a lefedett terület Az előadás e kiszélesedés egyik következményéről, a korábbi rendszerekben elhanyagolt facilityről és a segédüzemi berendezések TPM-ben alkalmazott kezeléséről szól.

11 Fogalom meghatározások Facility menedzsment: (épület)üzemeltetés vezetés Segédüzemi berendezések: azok a berendezések, amelyek nem közvetlenül az ipari létesítmény fő tevékenységéhez (pl. gyártás, energiatermelés) tartozó tevékenységet végzik, de szükségesek az üzemeltetéshez, esetleg a létesítményben levő személyek kényelmét szolgálják. – Pl. légtechnika, sűrített levegő, villamos áram-, ill. gőz- és gázrendszerek.

12 Megbízhatósági megközelítés Minden olyan elemmel foglalkozni kell, amely funkcióvesztése vagy – pénzben, vagy – emberéletben, vagy – a környezetben – „súlyos” kárt eredményezhet. (RCM vagy „Tudatosan kezelt kockázatok karbantartási rendszere.”)

13 Ha megvizsgáljuk az Önök vállalatának eszközparkját ebből a szempontból, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy számos segédüzemi berendezésre fokozott figyelmet KELL szentelni!

14 Példák Három üzemelő csavarkompresszorból egy meghibásodik és tartalékgép nincs A villamos alállomáson a transzformátor olajelfolyás miatt meghibásodik A hegesztő üzem légelszívója csapágyhiba miatt leáll. A tisztatér túlnyomást is biztosító szellőzőrendszere leáll. A precíziós forgácsoló üzemben a klíma felmondja a szolgálatot

15 Gazdasági megközelítés Mennyibe kerül a sűrített levegő? Mennyibe kerül a gyár ellátása? – Sok vagy kevés? „Szórjuk-e két kézzel a pénzt, miközben egy 20 eFt-os szerszám megvételéhez igazgatói engedély kell?” Változik a terhelés – romlik a hatásfok (transzformátor, szivattyú, légszállítás,…) – Törődik vele valaki?

16 Egyéb szempontok Az eredményességet és a biztonságot közvetve érintik – Légellátó és meleg vizes rendszerek tisztasága Betegállománytól a legionelláig – Teljesítmény = f(Megfelelő munkakörülmények)

17 Módosul a TPM épület

18 Javasolt megoldás Elvi alap TermelésSegédüzem

19 Javasolt megoldás

20 Módosul a bevezetés ideje Klasszikus TPM: 3 év Facility-s TPM: 8 hónap (Miért is 3 év a TPM bevezetés?)

21 Összegezve Fontos terület Elhanyagolt terület A TPM eszközrendszere alkalmas a kérdés megfelelő kezelésrére

22 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "TPM Klub GE Veresegyház 2011.03.30.. Szabályok Tegeződés Kötetlen öltözék Reklámmentesség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések