Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lakótelep. Bevezetés Célunk Bp. lakótelepállományáról átfogó képet nyújtani, elsősorban a 2001-es népszámlálási adatokat felhasználva.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lakótelep. Bevezetés Célunk Bp. lakótelepállományáról átfogó képet nyújtani, elsősorban a 2001-es népszámlálási adatokat felhasználva."— Előadás másolata:

1 Lakótelep

2 Bevezetés Célunk Bp. lakótelepállományáról átfogó képet nyújtani, elsősorban a 2001-es népszámlálási adatokat felhasználva

3 Bev2 1, Általánosságban a ltp-ek városon belüli elhelyezkedéséről, építésük körülményiről (ezen adatokat összehasonlítva a nem lakótelepi lakásokéval) 2, Népességre vonatkozó adatok szintén a ltp. - nem ltp. Összehasonlítása 3, Kerületekre jellemző lakóteleptípusok 4, A ltp népességének alakulása Bp. különböző területein.

4 Definíciókból adódó problémák Lakótelep:= az utóbbi évtizedekben, többnyire házgyári technológiával épített, középmagas és magas lakóházak, házsorok együttese. –Ez problémát jelent több szempontból is 1996 óta van életben ez a meghatározás –A mai és régebbi adatok összevethetősége A nem házgyári technológiával épült ltp-eket a statisztika nem sorolja ide.

5 Lakások száma Budapest (2001) összesLakótelepNem lakótelep term személy –3 lakásos épületben –X lakásos épületben jogi személy Összesen

6 Szobaszám A lakótelepekre főleg a 2 és 3 szobás lakástipus a jellemző, kb 85%-uk így épült. Miközben a nem ltp-eknél az 1 szobás lakás a lakások negyedénél, míg a 4 vagy több szobás is többszöröse a ltp-nek.

7 Alapterulet

8 Lakószám

9 Összkomfortos: lakószobával, továbbá főzőhelyiséggel, fürdőhelyiséggel és vízöblítéses WC- vel, villannyal, vízellátással, szennyvízelvezetéssel, melegvízellátással és központos fűtési móddal rendelkezik Komfortos: fűtési mód kivételével megfelel az összkomfortosság követelményeinek, egyedi fűtéssel rendelkezik, vagy nem fűthető Félkomfortos: Ua. mint a komfortos, de: fürdőhelyiséggel vagy vízöblítéses WC, és legalább villany és vízvezetékkel rendelkezik. Komfort nélküli: lakószobával, főzőhelyiséggel, továbbá a lakáson kívül WC (vagy árnyékszék) használatával, egyedi fűtési móddal rendelkezik, vagy nem fűthető, és a vízvétel lehetősége biztosított.

10 Épületállomány

11 Falazat


Letölteni ppt "Lakótelep. Bevezetés Célunk Bp. lakótelepállományáról átfogó képet nyújtani, elsősorban a 2001-es népszámlálási adatokat felhasználva."

Hasonló előadás


Google Hirdetések