Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes."— Előadás másolata:

1

2 Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park

3

4 A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes sóbányáiról, termál forrásokról és Németország egyik legmélyebb taváról, a Kőnigsee-ről, melynek mélysége192 m. A nemzeti park területének legmagasabb hegycsúcsa Watzmann csúcs (2714m t.f.) és szintén itt található a hírhedt Sasfészek, más néven Kehlsteinhaus, Adolf Hitler valamikori kedvenc erődítménye.

5 A tó kilátóhelye

6 A tavon csak elektromos hajtású hajók közlekedhetnek.

7

8 Tó feletti köd

9 A tó vize nagyon tiszta, ivóvíz minőségű, kézi hajtású csónakok használata és fürdés, úszás a tóban nem engedélyezett.

10

11

12

13 Sasfészek a nemzeti park legfőbb attrakciója egy keskeny csúcsháton helyezkedik el 1834 méter t.f. magasságban, közel a Kehlstein hegycsúcshoz. A Sasfészek a legtöbb térképen Kehlsteinhaus néven szerepel. Ezt a szállót Hitler 50-edik születés- napjára hű munkatársai 1937-38 nyarain 13 hónap alatt építették fel. A megközelítése Obersalzberg kb. 1000 m magasságú hegyi településből hegyi úton, néhány sziklába vágott alagúton át és végül a hegy belsejébe épített felvonóval lehetséges.

14 Autóút a Sasfészekhez

15 Autóbusz parkoló a Sasfészek alatt

16 Alagút a felvonóhoz

17

18 Kilátás a Sasfészek teraszáról

19 A Sasfészek fő helyisége az úgynevezett Oktagon, egy nyolcszögletű terem kandallóval. Ma ez szolgál vendéglőként. Innen nyílik Éva Braun szobája és egy üvegezett galéria, melyről csodálatos kilátás van a környező hegyekre. A Sasfészek alatt lévő Obersalzberg települést a nácik erőszakkal kisajátították. Itt húztak fel beton épületeket vezetők részére óvóhelyekkel Hitler itt rendezte be magának a Berghof-nak nevezett pihenőhelyett és itt irta a „Mein Kampf“-ot a 20 –as években.

20 „Oktagon“ vendéglő

21 A SASFÉSZEK

22 Kereszt a „Sasfészek“ felett

23 A második világháború végén 1945.április 25.-én a szövetségesek teljesen lebombázták az Obersalzberg települést, de a Sasfészket magát a hegycsúcson nem sikerült eltalálni. Az alsó település megsemmisült. Néhány évvel később az alsó település romjait felrobbantották annyira, hogy csak néhány épület alapja maradt meg.

24

25 SZENT BARTOLOMEI TEMPLOM Berchtesgaden Bajorországhoz csatolása óta (1810-tól) a Kőnigsee tavon, Hirschau félszigeten áll a bajor királyok vadászkastélya. Ma vendéglőként szolgál. Mellette áll a 1134-ben épült Szt.Bartolomei templom, mely mai alakját 1697-ben kapta. A tavi hajójáratok ennél a zarándok- helynél kezdik a turistáknak a környék bemutatását. A templom és kastély az időjárás függvényében csak évente kétszer közelíthető meg. A templom alapjai kb. 900 évesek, az akkori Chunigesee partjain alapították, Szt. Bartolomei-nek szentelt bazilikaként.

26

27

28

29 Watzmann (2714 m. T.f..)

30

31

32

33

34 Földalatti határ

35

36 Só rétegek

37

38 Földalatti tó

39

40

41 J@ Achenseebahn fogaskerekű vasút


Letölteni ppt "Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések