Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cseh nyelvről fordította K.P.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cseh nyelvről fordította K.P."— Előadás másolata:

1 Cseh nyelvről fordította K.P.
Alpok területén Berchtesgaden Nemzeti park Cseh nyelvről fordította K.P.

2 KÖNIGSEE

3 A németországi Berchtesgaden nemzeti park
délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes sóbányáiról, termál forrásokról és Németország egyik legmélyebb taváról, a Kőnigsee-ről, melynek mélysége192 m. A nemzeti park területének legmagasabb hegycsúcsa Watzmann csúcs (2714m t.f.) és szintén itt található a hírhedt Sasfészek, más néven Kehlsteinhaus, Adolf Hitler valamikori kedvenc erődítménye.

4 A tó kilátóhelye

5 A tavon csak elektromos hajtású hajók közlekedhetnek.

6

7 Tó feletti köd

8 A tó vize nagyon tiszta, ivóvíz minőségű, kézi hajtású csónakok
használata és fürdés, úszás a tóban nem engedélyezett.

9

10

11 SASFÉSZEK

12 Sasfészek a nemzeti park legfőbb attrakciója egy keskeny csúcsháton helyezkedik el 1834 méter t.f. magasságban, közel a Kehlstein hegycsúcshoz. A Sasfészek a legtöbb térképen Kehlsteinhaus néven szerepel. Ezt a szállót Hitler 50-edik születés- napjára hű munkatársai nyarain 13 hónap alatt építették fel. A megközelítése Obersalzberg kb m magasságú hegyi településből hegyi úton, néhány sziklába vágott alagúton át és végül a hegy belsejébe épített felvonóval lehetséges.

13 Autóút a Sasfészekhez

14 Autóbusz parkoló a Sasfészek alatt

15 Alagút a felvonóhoz

16

17 Kilátás a Sasfészek teraszáról

18 A Sasfészek fő helyisége az úgynevezett Oktagon, egy nyolcszögletű terem kandallóval. Ma ez szolgál vendéglőként. Innen nyílik Éva Braun szobája és egy üvegezett galéria, melyről csodálatos kilátás van a környező hegyekre. A Sasfészek alatt lévő Obersalzberg települést a nácik erőszakkal kisajátították. Itt húztak fel beton épületeket vezetők részére óvóhelyekkel Hitler itt rendezte be magának a Berghof-nak nevezett pihenőhelyett és itt irta a „Mein Kampf“-ot a 20 –as években.

19 „Oktagon“ vendéglő

20 A SASFÉSZEK

21 Kereszt a „Sasfészek“ felett

22 A második világháború végén
1945.április 25.-én a szövetségesek teljesen lebombázták az Obersalzberg települést, de a Sasfészket magát a hegycsúcson nem sikerült eltalálni. Az alsó település megsemmisült. Néhány évvel később az alsó település romjait felrobbantották annyira, hogy csak néhány épület alapja maradt meg.

23 Szent Bartolomei templom

24 SZENT BARTOLOMEI TEMPLOM
Berchtesgaden Bajorországhoz csatolása óta (1810-tól) a Kőnigsee tavon, Hirschau félszigeten áll a bajor királyok vadászkastélya. Ma vendéglőként szolgál. Mellette áll a 1134-ben épült Szt.Bartolomei templom, mely mai alakját 1697-ben kapta. A tavi hajójáratok ennél a zarándok- helynél kezdik a turistáknak a környék bemutatását. A templom és kastély az időjárás függvényében csak évente kétszer közelíthető meg. A templom alapjai kb. 900 évesek, az akkori Chunigesee partjain alapították, Szt. Bartolomei-nek szentelt bazilikaként .

25

26

27

28 Watzmann (2714 m. T.f..)

29

30

31 Sóbánya

32

33 Földalatti határ

34

35 Só rétegek

36

37 Földalatti tó

38

39

40 Achenseebahn fogaskerekű vasút
Végállomás Achenseebahn fogaskerekű vasút


Letölteni ppt "Cseh nyelvről fordította K.P."

Hasonló előadás


Google Hirdetések