Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Levelezés, email és a többiek Takács Béla 2008.. 2 Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Levelezés, email és a többiek Takács Béla 2008.. 2 Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata."— Előadás másolata:

1 Levelezés, email és a többiek Takács Béla 2008.

2 2 Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu)

3 3 Kérdések 1. 1.Miért e-mail a levél? 2.Miért előnyös az e-mail? Próbálja összeszedni az előnyöket, legalább, 4-5 dolgot keressen!

4 4 Válaszok 1. 1.Electronic mail – elektronikus levél 2.Előnyök: I.Olcsó (ingyenes) a világ bármely pontjára, II.Gyors III.Többet tud, mint az SMS, mert kép, hang, stb. is küldhető vele. IV.Szinte bármikor, bárhonnan megnézhető V.Egyszerre több embernek is küldhető. VI.Elektronikus úton tárolható, visszakereshető, ha kell nyomtatható, de nem szükséges …

5 5 Kérdések 2. (nehéz) 1.A levelező programoknak két nagy csoportja van. Melyek ezek? ( Segítség: protokollokkal kapcsolatos!) 2.Mi a protokoll? (Segítség: WIKIPEDIA)

6 6 Válaszok 2./1 1.WEB-es felületű levelező program (http protokollon keresztül valamilyen böngészővel pl. Freemail, citromail, Gmail, …) 2.Kifejezetten levelező program, (SMTP, POP3, IMAP protokollok használatával. Pl. Outlook, Outlook Express, Pmail, Eudora, The Bat, stb.)

7 7 Válaszok 2./2 Az informatikában a protokoll egy egyezmény, vagy szabvány, amely leírja, hogy a hálózat résztvevői miképp tudnak egymással kommunikálni. Ez többnyire a kapcsolat felvételét, kommunikációt, adat továbbítást jelent. (Wikipedia)

8 8 Kérdések 3. (nehéz) A levelező programoknak két nagy csoportja mellett van olyan is, ami nem tartozik ezek közé, és maguk közül lehet, hogy már többen kipróbálták! Mi az?

9 9 Válaszok 3. Mobiltelefonról történő emailezés, a WAP! (Wireless Application Protocol)

10 10 Kérdések 4. (nehéz) Mi az előnyük, és mi hátrányuk az előzőekben említett levelező programok csoportoknak?

11 11 Válaszok 4. A levelező programok előnye, hogy sokkal gyorsabbak, mint a webes felületűek, Saját gépünkön tároljuk a leveleinket, kapcsolat nélkül is megnézhetjük. Hátrányuk, hogy minden olyan gépre telepíteni kell, ahol dolgozunk.

12 12 Kérdések 5. Mi kell az email-hez?

13 13 Válaszok 5. Tárhelyre (postafiókra) egy internetes szolgáltató szerverén, Tárhelyre (postafiókra) egy internetes szolgáltató szerverén, A tárhely (postafiók) címére (email- cím) A tárhely (postafiók) címére (email- cím) Internet kapcsolatra a működtetéshez (A számítógépet természetesnek veszem!) Internet kapcsolatra a működtetéshez (A számítógépet természetesnek veszem!)

14 14 Kérdések 6. Hogy néz ki egy email cím?

15 15 Válaszok 6. takacs53@gmail.com Felhasználói azonosító Elválasztó karakter A szolgáltató neve Domén név

16 16 Folytatás következik!


Letölteni ppt "Levelezés, email és a többiek Takács Béla 2008.. 2 Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések