Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szíria fővárosa Damaszkusz folyamatosan lakott időszám. előtti tízedik század óta. A régészeti feltárások szerint e város a legrégebbi. A Bibliában is.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szíria fővárosa Damaszkusz folyamatosan lakott időszám. előtti tízedik század óta. A régészeti feltárások szerint e város a legrégebbi. A Bibliában is."— Előadás másolata:

1

2 Szíria fővárosa Damaszkusz folyamatosan lakott időszám. előtti tízedik század óta. A régészeti feltárások szerint e város a legrégebbi. A Bibliában is így említik. Világ legrégebbi még lakott városa

3 Byblos az időszámítás előtt 5000 óta lakott település. Halászfalu volt kikötővel.

4 Csak összehasonlításul: Athén „csak” 3000 éve lakott város.

5 A kínai Luoyang egyike a négy történelmi fővárosnak. Úgy 2000 körül alakult. Közel egy évezreddel ezelőtt alakult ki Xi'Ian és Peking!

6 A gyönyörű egyiptomi várost, Luxort ie. 3200 körül alapították. A képen látható obeliszk társa található Párizsban, a Concorde téren.

7 A Gangesz által határolt szent indiai város, Varanasi (Benáresz) 1200 körül alakult ki. Zarándokok özönlenek ide, hogy a folyóban megmártózhassanak. A világon egyedülállóan itt hamvasztási szertartásokat is tartottak is.

8 Időszám. előtt 1 600-ban alapították Afganisztánban Balkh városát. E város adott otthont tucatnyi buddhista kolostornak.

9 1325-ben alakult a mexikói Cholula városa, mely az amerikai földrész legrégebbi városa. 2000 méter magasságban található, lábánál egy aktív vulkánnal.

10 Jerikó alapjait i.e. 9000 körül rakták le. Eddig 20 ősi és bibliai intézményt tártak fel itt az ásatásokkal. A várost jelenleg mintegy 27.000-en lakják, észak-nyugati és déli részén menekült táborok találhatóak. 00 lakossal, menekülttáborok észak-nyugati és déli részén, a város központjában Jéricho en Cisjordanie

11 Jeruzsálem a Közel-Keleten kiemelt szerepet tölt be, a három monoteista vallás központja. Az ásatások kb. 3200-ra teszik a kialakulását.

12 A libanoni történelmi Tyr város 2700 körül létesül, ekkor vonták össze Sidonnal is. A legenda szerint itt járt Hérodotosz, a görög történetíró. Tyr rendkívül gazdag város lehetett: az ásatások föníciai portákat, fürdőket, versenypályát is találtak.

13 Főoldal város északnyugati Szíria észak-nyugati részén alapították Aleppót időszám. előtt 2000 körül. Emoreusok királysága fővárosaként a hettiták 1595-ben elfoglalták, mivel nagyon fontos csomópont volt Szíria és Mezopotámia között.

14 Argos névadó alapítója a legenda szerint Zeusz fia volt. Idő előtti 2000 körül alakult. Lábánál két fellegvár létesült az ókorban. Ásatások révén mükénéi falak maradványai, templomok, színház is került elő.

15 Plovdiv alapítása a trákok időszakára esik, idősz. előtti 12. századra tehető. Plovdiv a második legrégebbi lakott város Európában. A történelem során sokféle néven létezett: "Nebettép falu„ az őskorban, "Trimontium" a Római Birodalom idején, "Eymolpia" az ókori Görögországban.

16 Az olaszországi Matera a paleolitikumban létesült. Híres a barlanglakásairól. Még 1953- abn is laktak benne, pedig se víz, se áram nem volt ott.


Letölteni ppt "Szíria fővárosa Damaszkusz folyamatosan lakott időszám. előtti tízedik század óta. A régészeti feltárások szerint e város a legrégebbi. A Bibliában is."

Hasonló előadás


Google Hirdetések