Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az állványos dinamikus tárolási rendszer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az állványos dinamikus tárolási rendszer"— Előadás másolata:

1 Az állványos dinamikus tárolási rendszer

2 gördíthető állványos tárolást, körforgóállványos tárolást.
Lényege, hogy egy-egy tárolási egység elhelyezésével vagy kiemelésével az állványon lévő többi áru is változtatja a helyét. A technikai megoldások szerint megkülönböztetünk: utántöltős állványos tárolást, gördíthető állványos tárolást, körforgóállványos tárolást.

3 Az utántöltős tárolás A tároló csatornák csúsztatópályásak, görgős-pályásak vagy vezetősínesek. A tároló csatornákban a lejtős kialakítás miatt az áruk a betárolástól a kitárolás felé mozognak. Olyan esetben gazdaságos a kiépítésük, ha a raktárban lévő áruk gyakran cserélődnek, rövid a tárolási idő.

4

5 Bejárható rendszer átalakítása utántöltő rendszerre:
Lényegében a hagyományos bejárható állványt szükséges módosítani oly módon, hogy a raklaptároló sínek alá minden szinten egy speciális sínrendszer kerül beépítésre.

6 A gördíthető állványos tárolás
Akkor célszerű, ha egy-egy állványsort ritkán kell felkeresni, hosszú a tárolási idő. Ilyenkor ugyanis az egész állványt mozgatni kell egy-egy áruegység kiszállításához. A gördíthető állványok kerekekkel vannak ellátva, amelyek a raktár padlójába épített sínen mozognak. Az állványok kézi erővel, hajtókarral vagy gépi erővel (kapcsolóval, központi vezérlőpultról) mozgathatók.

7

8

9 A körforgó állványos tárolás
Egymással összekapcsolt polcok mozognak függőleges vagy vízszintes irányban. Mindaddig mozgásban maradnak, ameddig a keresett áruegységet tartalmazó rekesz az átadóhelyre érkezik.

10 Az állványos dinamikus tárolási rendszer előnyei:
— viszonylag jó térkihasználás, — az áruegységekhez való könnyű hozzáférés. Az állványos dinamikus tárolási rendszer hátránya: — kiépítése költséges

11


Letölteni ppt "Az állványos dinamikus tárolási rendszer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések