Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyöngy Gyöngyök vagyunk? Porszem a kagylóban, vagy hegyek méhe szülte gyöngyök vagyunk? Göröngyök, drágakövek? Nézd csak: egyik félregurul, pár a semmibe.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyöngy Gyöngyök vagyunk? Porszem a kagylóban, vagy hegyek méhe szülte gyöngyök vagyunk? Göröngyök, drágakövek? Nézd csak: egyik félregurul, pár a semmibe."— Előadás másolata:

1

2 Gyöngy

3 Gyöngyök vagyunk? Porszem a kagylóban, vagy hegyek méhe szülte gyöngyök vagyunk? Göröngyök, drágakövek? Nézd csak: egyik félregurul, pár a semmibe hull, s csak néhányra vár a bűvös selyemfonál. Úgy élj, hogy tudd: ritka és rövid ajándékot kaptál! /Furján Andrea/

4

5 Csillagok őrzője Ragyogsz, ragyogsz az Univerzum közepén. Melletted csikorog a Göncölszekér, s bár nagy a világmindenség, mégsem félsz? Fényed az éj sötétjében vigyáz milliókat, de téged ki oltalmaz, ha úgy érzed, magad vagy? A Mindenség őrzője ő, csillagot rejt ruháján minden redő.

6 Klytia Vágyod a fényt, az elérhetetlent, mely magához emel, majd kegyetlenül összetöri lelkedet. Ragyog, de már nem neked: s napraforgóként éled életed.

7

8 Philemon és Baucis Irgalmazz lelkednek, s ápold a hitet, hogy tudsz hűséges lenni valakihez. A bizalom az élet nehéz ajándéka: élj vele, s örök életet nyersz általa!

9 Kísértetek órája Mikor elfelejtett gondolatokat hívsz új életre, s elmúlt fájdalmakat újból érezni mersz, mikor elfojtott vágyakat kívánsz szenvedéllyel, s úgy érzed,a végtelen két karral ölel, akkor döbbensz rá, hogy a Hold rideg fénye kísérteteidet idézte meg.

10 Sakk-matt Fehéren, vagy feketén, mint a játszma részese nem te döntöd el, hogy meddig vagy érdekelt. Elég egy rossz lépés, s ha nincs védelem, mit sem ér a vezércsel, hisz' téged áldoznak fel.

11 Válogatás: Óvári F. Rita munkáiból Zene: Bizet - Gyöngyhalászok Rya


Letölteni ppt "Gyöngy Gyöngyök vagyunk? Porszem a kagylóban, vagy hegyek méhe szülte gyöngyök vagyunk? Göröngyök, drágakövek? Nézd csak: egyik félregurul, pár a semmibe."

Hasonló előadás


Google Hirdetések