Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rabat turizmusa (2356-11) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rabat turizmusa (2356-11) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,"— Előadás másolata:

1 Rabat turizmusa (2356-11) Nagy Bettina

2

3 A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé, egy agglomerációs alvótelepülés, melyet gyakran Rabat ikervárosának is neveznek.

4 A két város lakossága együtt mintegy 1,8 millió főt tesz ki. A folyó által hozott hordalék következtében az ikervárosok kikötői szerepe folyamatosan csökken, ugyanakkor még mindig jelentős a textil-, az élelmiszer-, és az építőipar.

5 Turizmus Rabatban A magas várfaltól a lélegzetelállító Atlanti- partoking: Rabat, Marokkó fővárosa minden látogatót elvarázsol és inspirál. Rabat történelme a római kor előtti időkre vezethető vissza, mikor a punok megalapítottak Chellah-ot a Bou Regreg folyó torkolatánál – időszámításunk előtt 300 évvel.

6

7 Történelme Rabat erődítménye, fénykorának fantasztikus emlékei. Rabat 1912-ben lett Marokkó fővárosa és azóta lett az a modern, dinamikus város belőle, mint ma. Rabat egy 21. századi nagyváros, annak minden kényelmével és élvezetével, amit csak el tudunk képzelni.

8

9

10 Népessége A legtöbb arab kultúrához hasonlóan a marokkói nép is ismert vendégszeretetéről. A marokkói emberek szívesen találkoznak külföldi diákokkal és minden alkalmat megragadnak, hogy kultúrájukat megismertessék a máshonnan érkezőkkel.

11 Vásárlás Rabatban A helyi üzletekben nagyjából fix áron vásárolhatunk bőrholmit, bizsut, ezüstöt, selyem-, és pamutruházatot, szönyeget és takarót.

12 Mindenképpen érdemes azonban ellátogatni a városi piacokra, ahol mindenki garantáltan talál kedvére valót, miután sikerült az árat lealkudni.

13

14

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Rabat turizmusa (2356-11) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések