Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TK. 93-96. oldal. Vázlat  Természeti adottságai  A városfejlődés állomásai az őskortól napjainkig  Budapest városszerkezete  A főváros jövője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TK. 93-96. oldal. Vázlat  Természeti adottságai  A városfejlődés állomásai az őskortól napjainkig  Budapest városszerkezete  A főváros jövője."— Előadás másolata:

1 TK. 93-96. oldal

2 Vázlat  Természeti adottságai  A városfejlődés állomásai az őskortól napjainkig  Budapest városszerkezete  A főváros jövője

3 Természeti adottságai Budapest a Pesti- síkság és a Budai-hegység között terül el. Budai hegység:  kéregmozgások összetördelték, rögökre darabolták szét hévforrások híres fürdőváros Pesti-síkság:  üledékek borítják( folyami homok, kavics, futóhomok).

4 Természeti adottságai Budapest éghajlata:  Kedvező:  Sok a napsütéses órák száma  Szélvédettség  Uralkodó szélirány az ÉNy-i  Kedvezőtlen:  Zivatarra, ködképződésre való hajlam  Mikroklíma magasabb hőmérséklete

5 Természeti adottságai A felszíni vízhálózat fő tengelye a Duna. A folyó vízjárása ingadozó. Az eredeti természeti növénytakaró elpusztult.

6 A városfejlődés fő állomásai az őskortól napjainkig  TK. 94. oldal

7 Budapest városszerkezete Tükrözi a történelmi fejlődését. A budai oldal történelmi városmagja, a Várnegyed. A Duna-parti sávot az UNESCO felvette a világ kulturális öröksége listájára. A pesti városmag (city) az ország pénzügyi, kereskedelmi és igazgatási központja:  belső lakóhelyöv  külső munkahelyöv Budapest többközpontúvá fejlődik.

8 A főváros jövője Budapest nemzetközi nagyváros.  pénzügyi, üzleti szolgáltatások  sokszínű kulturális élet  idegenforgalmi vonzerő A külföldi befektetések, tőkeelhelyezések ma is elsősorban a fővárosba irányulnak. Megvannak az adottságai ahhoz, hogy nemzetközi jelentőségű központtá váljon.


Letölteni ppt "TK. 93-96. oldal. Vázlat  Természeti adottságai  A városfejlődés állomásai az őskortól napjainkig  Budapest városszerkezete  A főváros jövője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések