Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HOL VAN AZ ÉLET? AZ ÉLET KÉT ALAPVETŐ ISMÉRVE 1.) Az élőlény logikus, ésszerű művelet. Hatalom amelyik szervezése alá vonja a tér és az idő törvényeit.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HOL VAN AZ ÉLET? AZ ÉLET KÉT ALAPVETŐ ISMÉRVE 1.) Az élőlény logikus, ésszerű művelet. Hatalom amelyik szervezése alá vonja a tér és az idő törvényeit."— Előadás másolata:

1 HOL VAN AZ ÉLET? AZ ÉLET KÉT ALAPVETŐ ISMÉRVE 1.) Az élőlény logikus, ésszerű művelet. Hatalom amelyik szervezése alá vonja a tér és az idő törvényeit. Rákényszeríti élő alakját a valóság általa betöltött részére. 2.) Az élőlény érez.

2 A műveletről  A művelet különbözik attól, amin érvényesül. Az egész számok nem tartalmazzák az összeadás műveletét. Ellentmondáshoz vezet, ha egy műveletről feltételezzük azt, hogy nem különbözik attól amin érvényesül.  Az ezred fodrásza, aki maga is katona, csak azokat borotválhatja, akik nem maguk borotválkoznak. A kérdés az, hogy megborotválhatja e magát?  Ha igen, akkor maga borotválkozik és ezért nem borotválhatja meg magát. Hiszen csak azokat borotválhatja, akik nem maguk borotválkozna.  Ha nem, akkor nem maga borotválkozik és ezért igen is megborotválhatja magát.

3 A dimenziókról  A tér feldarabolásával síkokhoz jutunk  A síkok feldarabolásával egyenesekhez  Az egyenesek feldarabolásával pontokhoz  Nemcsak a térben vagyunk, benne vagyunk az időben is. A múltunk éppolyan közel van hozzánk mint a jövőnk. Csak, egy vékony hártya a mi terünk, ha az idő felől szemléljük.  A terünk 3 dimenziós tér, a síkjai 2 dimenziós terek, az egyenesei 1 dimenziós terek a pontjai pedig 0 dimenziós terek. Az idő 4 dimenziós térnek mutatkozik. El lehet spekulálni a következőkön:  A 4 dimenziós tér egy síkja a mi 3 dimenziós terünk  Az 5 dimenziós térben a mi terünk egy egyenes  A 6 dimenziós térben már csak egy pont

4 Az érzésről  Az érzés az élőlény sajátja. Nem lehet elmagyarázni, hogy milyen íze van a sónak, csak akkor tudhatjuk meg, ha megízleljük.  Sokféle ízt ismerhetünk, ezt a sokféle lehetőséget általános valóságnak nevezzük.  A só ízlelésében kétféle valóság van jelen. A só meghatározott íze, és az általános, a sokféle íz lehetőség.  Amikor a valóság egyszerre általános és meghatározott, akkor a valóság érez.

5 Az érzés áthatja a mindenséget  Van ittje és mostja a tárgyaknak; a Napnak a Holdnak és a csillagoknak, az élőlényeknek, akiknek a teste felrobbant csillagok anyagából szerveződik, és van ittje és mostja az egész mindenségnek is. A jelenvalóság áthat mindent.  Az itt és a most tartalma változik, de maga az itt és a most az örök. Az itt és a most az egyrészt általános, a mindenséget átölelő valóság, másrészt az egyes dolgok meghatározott ittje és mostja is. Azaz az itt és a most általános és ugyanakkor meghatározott valóság is, azaz érez. Az itt és a most ez az érző valóság áthatja a mindenséget.  Tehát az érzés áthatja a mindenséget.

6 A Szeretet áthatja a mindenséget  A Szeretet megkülönböztetett egység; egységben jelenlévő különbözőségek és különbözőségekben jelenlévő egység.  A dolgok nemcsak különböznek egymástól, hanem a különbözőségük meghatározott különbözőség is. Egy minden más dologtól különböző dolog, amiben különbözik meghatározott különbözőségétől az összes többitől az az összes tőle különböző dolog, és amiben ettől a különbözőségtől különbözik az összes többi dolog az ez a dolog.  A minden mindenben; végül is a Szeretet. Tehát a Szeretet áthatja a mindenséget.


Letölteni ppt "HOL VAN AZ ÉLET? AZ ÉLET KÉT ALAPVETŐ ISMÉRVE 1.) Az élőlény logikus, ésszerű művelet. Hatalom amelyik szervezése alá vonja a tér és az idő törvényeit."

Hasonló előadás


Google Hirdetések