Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

相簿 IDÉZETEK 由 Terry Kwan Kata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "相簿 IDÉZETEK 由 Terry Kwan Kata."— Előadás másolata:

1 相簿 IDÉZETEK 由 Terry Kwan Kata

2 Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk
Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk. Ha retket akarunk, retket kell ültetnünk. Ha szeretetet akarunk, szeretetet kell ültetnünk. Ha megértést akarunk, megértőnek kell lennünk. Ha megbecsülést akarunk, meg kell becsülnünk másokat. Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, szeretnünk kell másokat.” (Dan Millman)

3 Legbelül, négyszemközt, saját magáról.
Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt, saját magáról. Ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot. (Rónay György)

4 A végletes fájdalom, csakúgy, mint a végletes öröm, oly
szertelen érzés, hogy nem tarthat sokáig. Az emberi szív nem élhet sokáig végletekben. (Victor Hugo)

5 Akiket szeretünk, azoknak majdnem mindig nagyobb hatalma van rajtunk, mint magunknak." (François de La Rochefoucauld)

6 Mindenki meghallja amit mondasz.
A barátok meghallgatják, amit mondasz. A legjobb barátok meghallják azt is amit nem mondasz ki. A barát olyan, aki ismeri a szívedben rejlő dallamot, vissza tudja azt neked énekelni, akkor is, ha te elfelejtetted.

7 Ne menj előttem, lehet hogy nem tudlak követni
Ne menj előttem, lehet hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. (A. Camus)

8 Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív. /Charles Dupoint/

9 Weöres Sándor: SZEMBE FORDÍTOTT TÜKRÖK
Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned. Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.

10 Ha az elmét hatni hagyjuk, erős; de ha indulat foglalta el, akkor az parancsol és el van némítva az elme. (Sallustius)

11 Ha valaki a pénz után megy, a világ kisemmizheti. Ha az
élvezetek után megy, a világ megalázhatja. De ha az ember mindenekelőtt egy növekvő személyiség, bármit magáénak tudhat, amit az élet számára kínál. (H.E.Fondick)

12 A Mester mindig azt tanította, hogy a bűntudat olyan gonosz érzés, amit el kell kerülni, mint az ördögöt. - De nem kell-e a bűnünket gyűlölnünk? - kérdezte az egyik tanítvány. - Amikor bűntudatod van, akkor nem a bűnödet gyűlölöd, hanem saját magadat. (Anthony de Mello)

13 Ahhoz, hogy vérig sértsenek, két emberre van szükség
Ahhoz, hogy vérig sértsenek, két emberre van szükség. Egy ellenségre, aki megrágalmaz, és egy barátra, aki meghozza számodra a hírt. (Mark Twain)

14 A szeretet művészet; semmi sem fontosabb a világon, mint megtanulni ezt a művészetet.
(Erich Fromm)

15 Az embernek úgy kell rendeznie életét, hogy
csekélységeken ne idegeskedjék, és ne maradjon ideje fontos dolgok miatt rágni magát. (Jack Smith)

16 hogy elveszítsd. (Mahatma Gandhi)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs nem engedheted meg, hogy elveszítsd. (Mahatma Gandhi)

17 A természet karrier nélkül is érvényesül, otthonosan érzi magát minden szinten, és lehúzott függöny mögött is szívesen él. (Michel De Montaigne)

18 A természet gyógyszertára a leggazdagabb patika. (Internet)
A természet megvan az ember nélkül, de az ember nem lehet meg a természet nélkül. A természet gyógyszertára a leggazdagabb patika. (Internet)

19 A szív útja a bátorság útja
A szív útja a bátorság útja. Magunk mögött hagyjuk a múltat, és engedjük, hogy megérkezzen a jövő. (Osho)

20 Lehet, hogy pont azért nem tudunk szeretni, mert arra vágyunk, hogy bennünket szeressenek, vagyis a másiktól várunk valamit (szeretetet), ahelyett, hogy követelmények nélkül fordulnánk hozzá, és beérnénk puszta jelenlétével (Milan Kundera)

21 csinálunk, mint amit kellene. (Seneca)
Életünk legnagyobb része úgy telik el, hogy rosszul cselekszünk, nagy része úgy, hogy semmit sem csinálunk, szinte egész életünk pedig úgy, hogy mást csinálunk, mint amit kellene. (Seneca)

22 A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben. (Abraham Lincoln)

23 Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta
Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít. (Tibeti mondás)

24 Ha semmi más nem adsz a gyermekednek, csak példát, akkor már sokat adtál. (Seneca)

25 Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. (Kung Fu-Ce)

26 Kívánom, hogy mindig legyen időd:
- nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje, olvasni, mert ez a bölcsesség alapköve, dolgozni, mert ez a siker ára, játszani, mert ez az örök ifjúság titka, szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja, egy pillanatnyi mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere, néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet.


Letölteni ppt "相簿 IDÉZETEK 由 Terry Kwan Kata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések