Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Amit a TDK-ról tudni kell… A TDK a kötelező tananyagon túli hallgató-tanár műhelymunka.  Több, mint 50 éves múltja van hazánkban  Előzménye: a magyar.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Amit a TDK-ról tudni kell… A TDK a kötelező tananyagon túli hallgató-tanár műhelymunka.  Több, mint 50 éves múltja van hazánkban  Előzménye: a magyar."— Előadás másolata:

1

2 Amit a TDK-ról tudni kell… A TDK a kötelező tananyagon túli hallgató-tanár műhelymunka.  Több, mint 50 éves múltja van hazánkban  Előzménye: a magyar felsőoktatásban mélyen gyökerező önképzőköri tevékenység HUNGARICUM

3 Amit a TDK-ról tudni kell…  A tehetséggondozás színtere,  A minőségi képzés területe,  A felsőoktatásban oktatók utánpótlását is adja.

4 Amit a TDK-ról tudni kell…  Évente kb. 30 000 hallgató készít TDK- dolgozatot,  ebből 3 000 kerül be az országos döntő 16 szekciójába: Agrártudományi,…. Közgazdaságtudományi,….

5 Amit a TDK-ról tudni kell… A TDK lehetőséget ad a hallgatóknak:  Az önálló alkotótevékenységre,  1-1 téma, kutatási módszer mélyebb megismerésére,  Konferenciákon való szereplésre.

6 Kinek ajánljuk? Azoknak, akik:  az átlagosnál többet szeretnének tudni és akarnak is ezért tenni,  Vállalják a többletismeretért a többletmunkát,  Vállalják a konferenciákon való szereplést.

7 Milyen előnyei vannak a TDK részvételnek?  Kitűnő tapasztalatszerzés a szakdolgozat elkészítéséhez, az államvizsgához  Többletpontot jelent a szakirányválasztásnál,  Mesterképzéshez, Ph.D.-képzéshez jó alap,  Jól mutat a szakmai önéletrajzban,  Közösségformáló szerepe van,  TDK-klub eszközeinek használata (F.ép. 004.)

8 A TDK lebonyolításának menete Jelentkezés : szeptember 15-ig. Dolgozatok leadása: november 10-ig. Intézeti TDK Zalaegerszeg November végén BGF TDK Budapesten December elején OTDK Áprilisban Páros években: Főiskolásoknak Páratlan években: Egyetemistáknak + Főiskolásoknak

9 2008as szereplésünkről… 8 dolgozattal jutottunk be az országos konferenciára, ebből 6 dolgozat részesült díjazásban. I hely: 1 dolgozat II. hely: 1 dolgozat III. hely: 2 dolgozat Különdíj: 2 dolgozat

10 Mi szükséges a sikeres TDK szerepléshez? Érdeklődő, szorgalmas, tehetséges HALLGATÓ + Lelkes, a TDK iránt elkötelezett TANÁR

11 Köszönöm a figyelmet.


Letölteni ppt "Amit a TDK-ról tudni kell… A TDK a kötelező tananyagon túli hallgató-tanár műhelymunka.  Több, mint 50 éves múltja van hazánkban  Előzménye: a magyar."

Hasonló előadás


Google Hirdetések