Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​ in China„ elveszti az értékét.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​ in China„ elveszti az értékét."— Előadás másolata:

1 Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​ in China„ elveszti az értékét

2 Íme, a földön fekvő 13 emeletes ház

3 A végzetes hiba akkor történt, amikor az kész épület déli oldalán, egy 4.6m-es mélygarázst ástak.

4 Az épület másik oldalán a kiásott földből egy 10 méter magas földkupacot halmoztak fel.

5 Szokatlan megoldás volt a kínai építészmérnököktől, hogy először a társasházakat építették fel, majd csak azt követően kezdték kialakítani az épületek közötti mélygarázsokat. A garázsok kiásása közben akkor sok eső esett a környéken, emiatt felázott a talaj.

6 A sok eső megváltoztatta a talajban ható erőket. Az északi oldal dél felé ható nyomását az alapozás nem bírta és az épület eldőlt.

7 Az északi oldalról induló nyomás elérte a 3 ezer tonnát, amely már nagyobb volt, mint amit a ház betonpillérei el bírtak volna viselni. Így a ház a déli irányban bedőlt a kiásott mélygarázs helyére.

8 Döbbenetes látvány a fekvő ház

9 A tervezés másik hatalmas hibája, hogy a masszív vasbetonpillérek helyett üreges betoncölöpöket használtak az egyébként kissé lejtős területen.

10 Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épületeket nem építették egymáshoz közelebb, különben a világ legnagyobb dominója indulhatott volna el.

11 A romokból egyértelműen látható, hogy az alapban nincsenek vasbeton pillérek!

12 Látszik a fotókon, hogy a cölöp alapozással együtt dőlt el az épület.

13 A 13 emeletes épületet közvetlenül a földre, üreges pillérekre építették anélkül, hogy komoly alapot készítettek volna.

14

15

16

17 Ugyanakkor érdekes az is, hogy az épület ugyan eldőlt, de nagyon egyben maradt. Láthatóak repedések, de betört ablakot alig látni. A lényeg, hogy ha az alapozás nem is felelt meg a követelményeknek, de a ház legalább jól össze volt rakva, feltételezhető erre szükség is van a földrengések miatt. Vajon egy "jómunkásemberek" által épített új toronyház hogyan nézne ki egy ilyen eset után Magyarországon? Érdemes belegondolni, hogy ezek ugyanazok a kínai munkások, akik gyártják a használati cikkeink jó részét, itt készülnek gyermekeink játékai és rövidesen élen akarnak járni a világ autógyártásában is……

18 www.DiapoTop.com N’oubliez pas d’envoyer ce diaporama à vos amis et collègues de travail… Ne felejts el ezt a prezentációt a barátaidnak és munkatársaidnak továbbküldeni… Merci !


Letölteni ppt "Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​ in China„ elveszti az értékét."

Hasonló előadás


Google Hirdetések