Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában"— Előadás másolata:

1 Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​in China„ elveszti az értékét

2 Íme, a földön fekvő 13 emeletes ház

3 A végzetes hiba akkor történt, amikor az kész épület déli oldalán,
egy 4.6m-es mélygarázst ástak.

4 Az épület másik oldalán a kiásott földből egy 10 méter magas földkupacot halmoztak fel.

5 Szokatlan megoldás volt a kínai építészmérnököktől, hogy először a társasházakat építették fel, majd csak azt követően kezdték kialakítani az épületek közötti mélygarázsokat. A garázsok kiásása közben akkor sok eső esett a környéken, emiatt felázott a talaj.

6 A sok eső megváltoztatta a talajban ható erőket
A sok eső megváltoztatta a talajban ható erőket. Az északi oldal dél felé ható nyomását az alapozás nem bírta és az épület eldőlt.

7 Így a ház a déli irányban bedőlt a kiásott mélygarázs helyére.
Az északi oldalról induló nyomás elérte a 3 ezer tonnát, amely már nagyobb volt, mint amit a ház betonpillérei el bírtak volna viselni. Így a ház a déli irányban bedőlt a kiásott mélygarázs helyére.

8 Döbbenetes látvány a fekvő ház

9 A tervezés másik hatalmas hibája, hogy a masszív vasbetonpillérek helyett üreges betoncölöpöket használtak az egyébként kissé lejtős területen.

10 Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épületeket nem építették egymáshoz közelebb, különben a világ legnagyobb dominója indulhatott volna el.

11 A romokból egyértelműen látható, hogy az alapban nincsenek vasbeton pillérek!

12 Látszik a fotókon, hogy a cölöp alapozással együtt dőlt el az épület.

13 A 13 emeletes épületet közvetlenül a földre, üreges pillérekre építették anélkül, hogy komoly alapot készítettek volna.

14

15

16

17 Érdemes belegondolni, hogy ezek ugyanazok a kínai munkások, akik gyártják a használati cikkeink jó részét, itt készülnek gyermekeink játékai és rövidesen élen akarnak járni a világ autógyártásában is…… Ugyanakkor érdekes az is, hogy az épület ugyan eldőlt, de nagyon egyben maradt. Láthatóak repedések, de betört ablakot alig látni. A lényeg, hogy ha az alapozás nem is felelt meg a követelményeknek, de a ház legalább jól össze volt rakva, feltételezhető erre szükség is van a földrengések miatt. Vajon egy "jómunkásemberek" által épített új toronyház hogyan nézne ki egy ilyen eset után Magyarországon?

18 N’oubliez pas d’envoyer ce diaporama à vos amis et collègues de travail… Ne felejts el ezt a prezentációt a barátaidnak és munkatársaidnak továbbküldeni… Merci !


Letölteni ppt "Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések