Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyéni animációk készítése Készítette: Méhes Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó, Csanád vezér tér 6.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyéni animációk készítése Készítette: Méhes Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó, Csanád vezér tér 6."— Előadás másolata:

1 Egyéni animációk készítése Készítette: Méhes Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó, Csanád vezér tér 6.

2 Az egyéni animációkról Animációt abban az esetben érdemes alkalmazni,ha prezentálnunk kell számítógép segítségével egy témáról készített bemutatót. Ekkor az animáció szép, hatásos bemutatót kölcsönöz.

3 Első lépés Jelöljük ki a dián, azt a szövegrészt vagy képet, amelyet animálni szeretnénk.

4 Első lépés A „Diavetítés” menüponton belül, válasszuk az „Egyéni animáció” opciót.

5 Hatás hozzáadása A képernyő jobb oldalán megjelenő programablakban találunk egy „Hatás hozzáadása” gombot.

6 Hatás hozzáadása Hatás hozzáadása 2. A „Hatása hozzáadása” gomb segítségével kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő, szövegrészre/képre illő animációt.

7 Hatása hozzáadása - Lépése Görgessük le a jobb oldali programablakban lévő „Hatás hozzáadása” gombot.

8 Hatás hozzáadása - Lehetőségek A „Hatás hozzáadása” gomb legörgetése után,további menüpontok közül választhatunk: Megjelenítés, Kiemelés, Eltűnés, Mozgásvonalak.

9 Megjelenítés A „Megjelenítés” opción belül választhatunk nyolc effektus, valamint további effektusok közül, hogyan lépjen be az objektum a diára.

10 A „Kiemelés” opciót abban az esetben használjuk, ha az objektumnak lényeges szerepe van a dián, így felhívhatjuk rá a figyelmet. (pl. forgás, megnövesztés) Kiemelés

11 Az „Eltűnés” opció segítségével az objektumot a lejátszás során eltávolíthatjuk a diáról. Eltűnés

12 A „Mozgásvonalak” mentén mozgathatjuk az objektumot. Mozgásvonalak Ezeken belül további mozgásvonalak találhatóak, de egyedi mozgásvonalat is létrehozhatunk.

13 Mozgásvonalak - Lépések

14 Az animáció kiválasztása után beállíthatjuk az irányát, a sebességét és azt is, hogyan induljon el az animáció. További beállítások

15 A szövegrészre kiválasztott animációt legörgetve, „Effektus beállításai” opción belül,számos lehetőségek elérhetőek számunkra. Effektus beállításai

16 Effektus beállításai - Hatás A „Hatás” fülre kattintva, beállíthatjuk az irányát, rendelkezzen-e hangeffektussal, valamint a szöveg animálását.

17 Az „Időzítés” fülre kattintva lehetőségünk nyílik kiválasztani az animáció indítását, késleltetését, sebességét és ismétlését. Effektus beállításai - Időzítés

18 Ahogyan észrevehettük, néhány lehetőség két helyen is megtalálható. Eltávolítás

19 Ha az animáció azonban nem megfelelő számunkra, az „Eltávolítás” gomb segítségével könnyedén törölhetjük. Eltávolítás - Lépések

20 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Egyéni animációk készítése Készítette: Méhes Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó, Csanád vezér tér 6."

Hasonló előadás


Google Hirdetések