Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno."— Előadás másolata:

1 Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno Petőfiho 2 945 50 Komárno P.O. BOX 176 Szlovákia

2 Napjaink legelterjedtebb háttértárolói: Pendrive CD/DVD Hordozható merevlemez

3 A háttértárolók feladata, az éppen nem használt szövegek, képek, videók, szoftverek ill. különböző fájlok tárolá sa/archiválása. Előnye, hogy az így elmentett adatok könnyebben szállíthatók, ha például több gépen is hozzá szeretnénk férni. Biztonságosabbak, hiszen nem függnek a számítógépünk állapotától, így ha az meghibásodik, vagy vírust kap, nem kell aggódnunk adataink véget, mert nem vesznek el és nem is sérülnek meg. További előnyük, hogy nagyobb kapacitással bírnak, nagyobb méretű fájlokat is problémamentesen tárolhatunk, így rendszerünk merevlemezét se terheljük le. A gyártó által javasolt optimális tárolási körülmények betartása melett tartalmukat korlátlan ideig megőrzik.

4 Pendrive A pendrive-ok, elterjettebb, vagy használatosabb nevükön USB kulcsok, nyomtatott áramkörrel és egy ráerősített USB 2.0 csatlakozóval rendelkező apró háttértárolók. Nem rendelkeznek önnáló tápforrással. Tárolókapacitásuk az utóbi időkben rohamosan megnövekedett. Akár 128GB tárolására is alkalmasak.

5 Pendrive-ok

6 Optikai adattárolók – CD A CD a Compact Disc rövidítése. Maximális kapacitása 900MB, de jelenleg a 700MB változata a legelterjedtebb. A CD-k tökéletesek képek, zenék, dokumentumok ill. különböző alkalmazások tárolására. Nagy hátránya, hogy könnyen tönkretehető, ill. az évek múlásával csökken a CD élettartalma.

7 Compact Disc

8 Optikai adattárolók – DVD A DVD szó jelentése Digital Versatile Disc (digitális sokoldalú lemez). Ezek az eszközök nagy kapacitású optikai tárolók, amelyek főleg videók, vagy jó minőségű vagy nagy mennyiségű zenék tárolására használnak, de bármilyen adatot le lehet rá menteni. Típusai szerint lehetnek: DVD-5 egyrétegű egyoldalas lemez, 4,7GB kapacitással DVD-10 egyrétegű kétoldalas lemez 4,7x2, azaz 9,4GB kapacitással. DVD-9 kétrétegű egyoldalas lemez 8,5GB kapacitással DVD-18 kétrétegű kétoldalas lemez, 8,5GBx2, azaz 17GB kapacitással.

9 DVD lemez

10 Hordozható háttértárolók A merevlemez, ismertebb megnevezésein Hard Disk, Winchester, HDD a számítógépben használatos. A hordozható változata a számítógépben használatoshoz hasonlóan szintén hatalmas tároló kapacitással rendelkezik. Előnnye, hogy kisebb méretű, kevésbé érzékeny a rázkódásra, könnyebb így könnyen szállítható. Legelterjedtebbek a 200GB, 320GB, 500GB, 750GB és 1-2TB kapacitással rendelkező merevlemezek. De akár 12TB-osal is rendelkezhetünk, ha pénztárcánk úgy engedi, bár ennek méretei cseppet már nagyobbak. A PC-hez USB, vagy eSATA portokon csatlakoztathatók.

11 Hordozható merevlemezek

12 Források: Wikipedia Képek: Google http://eduverzum.educomm.hu/file.php/1/pendrive.jpg http://www.notebooktv.hu/images/0906/pendrive.jpg http://www.amitbhawani.com/Images/W/western-digital-hard-disk.JPG http://tinyurl.com/665upsc http://tinyurl.com/66zq7op Wikipedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/CD_autolev_crop.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/DVD.jpg


Letölteni ppt "Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno."

Hasonló előadás


Google Hirdetések