Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter."— Előadás másolata:

1 Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter

2 Az elmúlt évtizedek teniszcsillagai John McEnroe (USA) Andre Agassi (USA) Mats Wilander (Svéd) Stefan Edberg (Svéd)

3 John McEnroe 1978-ban debütált a profik között. 1979-ben a US Open legfiatalabb győztese lett. Korának sztárjai: Björn Borg, Jimmy Connors, Ivan Lendl.

4 John McEnroe Játékára a gyors támadóstílus, a művészi tökélyre fejlesztett ütéskombináció és a kiváló röpte volt jellemző. Ütőcsapkodás és állandó vita a játékvezetővel, vonalbírókkal. 1980-as álomdöntő Wimbledonban Björn Borggal.

5 John McEnroe 1984-ben 82 mérkőzést nyert és csak 3-at veszített el. 1992-ben visszavonult, azóta főként páros versenyeken indult. 1999-ben az International Tennis Hall of Fame tagja lett.

6 Andre Agassi 16 évesen a profik között is megállta a helyét. Egészen egyedi megjelenés: –Kissé punkos frizura (hosszú, festett haj). –Rövid farmernadrág. –Néhány számmal nagyobb, rikító színű póló.

7 Andre Agassi Viharos magánélet -> hullámvölgy. Kapcsolata Steffi Gráf-fal visszazökkenti, innentől kezdve megint eredményes. Rivalizálás Pete Samprass-szel. Mind a 4 borításon nyert Grand Slam tornát.

8 Mats Wilander Pályatársak: Ivan Lendl, Stefan Edberg, Boris Becker. Hidegvér és profizmus. 1988 volt Wilander Nagy Éve (3 Grand Slam győzelem egyéniben)

9 Mats Wilander 1988 után évekig csak árnyéka volt önmagának. Mind a négy felületen nyert Grand Slam döntőt. 2002-ben az International Tennis Hall of Fame tagja lett.

10 Stefan Edberg Amikor megjelent a színen, még játszott Lendl, szárnyalt Wilander, feljövőben volt Becker. Később is olyan nagyságokkal kellett kűzdenie a sikerért, mint Agassi és Sampras.

11 Stefan Edberg Edberg stílusa: visszafogott külső, elegáns szerva-röpte játékstílus, pókerarc. Edberg-Becker évek Wimbledonban. Az egyetlen gyenge pontja a tenyeres.

12 Stefan Edberg Egyéniben és párosban is volt világelső. A salak kivételével minden borításon kétszer győzött. 2004-ben az International Tennis Hall of Fame tagja lett.


Letölteni ppt "Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter."

Hasonló előadás


Google Hirdetések