Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat."— Előadás másolata:

1

2

3 Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat az egyik hazai lelőhelyükön, a Jeli Arborétumban. Ha a 8-as út Veszprém – Körmend közötti szakaszán elérünk annak a 87-es úttal való kereszteződéséhez, akkor nem jobbra, Kám község felé, hanem balra kanyarodjunk. Kb. 3,5 km megtétele után már ott is vagyunk a Jeli arborétum bejáratánál. A mintegy 75 hektáron elterülő kert leglátványosabb részén, a bejárat közelében kialakított rododendron-szekcióban több mint 300 változat található itt több ezer példányban. Hihetetlen szép látványt nyújtanak az embernél magasabb, a gyalogutak mentén több kilométer hosszúságban, számtalan színárnyalatban pompázó hatalmas virágbokrok. A rododendronok magashegységekből, hűvösebb tájakról (Észak-Amerika, Himalája, Japán, Kaukázus) származnak, ezért is hívja őket a népnyelv havasszépének, hangarózsá- nak vagy babérrózsának. Az első példányok a 17. században érkeztek Európába, ahol lassan de biztosan egyre népszerűbbek lettek a botanikus kertekben. Magyarországon a Szombathelyen található Kámoni arborétumban, a kőszegi Chernel-kertben és a Sárvári arborétumban látunk még szép állományokat.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 KELLEMES KIRÁNDULÁST! ( Pestiek, dunántúliak egy egynapos kirándulás keretében meg tudják tekinteni e szépségeket!)


Letölteni ppt "Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések