Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Családi vállalkozások - prezentáció. A vállalkozás története  A vállalkozás alakulásának időpontja (az se baj, ha a háború előtt)  Az alapítók (családi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Családi vállalkozások - prezentáció. A vállalkozás története  A vállalkozás alakulásának időpontja (az se baj, ha a háború előtt)  Az alapítók (családi."— Előadás másolata:

1 Családi vállalkozások - prezentáció

2 A vállalkozás története  A vállalkozás alakulásának időpontja (az se baj, ha a háború előtt)  Az alapítók (családi viszonyaik, nevük, koruk)  Az alapítás motivációi  A profilválasztás szempontjai  Lényeges fordulópontok a kezdetektől napjainkig (mi történt, miért történt, hogy jöttek ki belőle - nemcsak annyit, hogy jól vagy rosszul, hanem, hogy be kellett-e szállnia másnak egy időre a háború alatt, s visszakapták-e, hogy ott folytatták-e, ahol abbahagyták, vagy miben nem, profilváltoztatások és annak okai, szűkülés, bővülés, költözés, stb. s ezek tartalma, okai, időpontokkal)  A generációváltások történetei - ha voltak - és időpontjai (az előző pontban csak említse, itt fejtse ki!)

3 A vállalkozás jelenlegi jellemzői  Földrajzilag hol van?  A településen belül hol van - ha ez valamiért lényeges (vevőforgalom, környezetvédelem, szállítási távolság, a telephely ára, a tulajdonos birtoka, stb.)  Jogi formája (és az eddigi változások e téren időponttal)  Tulajdonosi szerkezet (hányadrész kié)  Szervezeti felépítés és/vagy munkakörök

4 A vállalkozás működése  Kik dolgoznak benne?  Miért éppen ők?  Kinek mi a feladata - ha még nem írta  Adódnak-e konfliktusok?Ha igen, miből? Családtagok között is?  Van olyan tevékenység a vállalkozásban, amit csak családtagra lehet bízni? (Családtagtól kérdezze!)  Van olyan tevékenység, amit külső szakemberre kell bízni?

5 Generációk  A vállalkozást hányadik generáció vezeti?  Hány generáció dolgozik benne?  Sorolja fel, s azt is, hogy melyik mit csinál!  Készül-e a következő generáció az utódlásra?Ha igen, hogyan? (munka, tanulás korábban, most, nemsokára)  Miért érdeme folytatni?Miért nem érdemes folytatni?

6 Család és vállalkozás  Milyen előnyei, erősségei vannak a vállalkozásnak amiatt, hogy családi cég? Hogy használják ki?  Milyen hátrányai vannak annak, hogy ez családi cég? Hogy küszöbölik ki ezeket a gyengeségeket?  Hogy választódik ki – választják ki az utódot?  A gyerekeket bevonják a vállalkozásba? Hogyan? Azok szívesen kapcsolódnak be? Miért igen, vagy miért nem?

7 A vállalkozás piaca  A vállalkozás célcsoportja, vevői, ügyfelei  A vállalkozás versenytársai (nem kell az összes, csak néhány jellemző, s hogy miért)  Termékösszetétel,szolgáltatások  Árpolitika  Értékesítési csatornák - és hogy hogy alakultak ki  Reklám - egyéb marketing kommunikáció  Miben versenyeznek a versenytársakkal? -miben jobbak, stb.  A kereslet várható alakulása

8 A vállalkozás pénzügyei  Most hogy álla vállalkozás?  Hogy futott fel (évek megjelölése) a vállalkozás, vagy hogy, hányszor, miért ment le?  Kapott-e támogatást – mire, honnan, mikor?  Voltak-e, vannak-e likviditási gondjai?  Hogyan használják fel a vállalkozás jövedelmét? (visszaforgatás, mindenki megkapja, a családé lesz a haszon)  Van-e rajta vita? Miféle?  Mennyiben válik szét a család és a vállalkozás jövedelme?

9 Tanulságok, jövőkép  Tervezik-e a vállalkozás bővítését? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem, akkor miért nem?  Ha lenne 3 kívánsága, mi lenne az?


Letölteni ppt "Családi vállalkozások - prezentáció. A vállalkozás története  A vállalkozás alakulásának időpontja (az se baj, ha a háború előtt)  Az alapítók (családi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések