Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!"— Előadás másolata:

1 Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!

2 Minden reggel vidáman indult munkába a szorgalmas hangya
Minden reggel vidáman indult munkába a szorgalmas hangya. Nagyon szerette a munkáját és itt töltötte a nap legnagyobb részét és dudorászva végezte el, a sokszor nagyon nehéz munkát is....

3 A generáldirektor egy kövér csibor, észrevette egyszer, hogy nincs senki aki a hangyát ellenőrizze! Így ez nem mehetett tovább, és felvette a sokszemű pókot, hogy töltse be a szupervisor szerepét, hiszen több szem többet lát.

4 A pók először bevezette az egységes munkaidőt és erről készített néhány tanulmányt. Felvettek mellé egy segédet, aki elkésztett egy archívumot és a telefonokat is bonyolította!

5 Közben a hangya vidáman dudorászva dolgozott, s a munkáját nagyon szerette!

6 A generáldirektor nagyon meg volt elégedve a pók és a segédje munkájával és megkérdezte, hogy hogyan lehetne egy jövőképről egy analízist csinálni grafikusan, valamilyen diagrammal! Erre a munkára szükség volt a légyre, így felvették a pók mellé, mint főmunkatársat, akinek rögtön vettek egy drága laptopot amivel szép színesben meg tudta csinálni a statisztikákat!

7 A szorgalmas hangya már csendesebben dolgozott, és hamarosan reklamálta a főnökeinél, hogy túl sok az adminisztrációs tevékenysége, a munka helyett! Jobban szeretne hatékonyan dolgozni és a régi szeretett munkáját csinálni!

8 Erre a generáldirektor úgy döntött hogy egy titkárnő kell oda, ahol a hangya dolgozik. Ezt a posztot a szöcske kapta és hogy minden simán menjen, vettek neki egy nagyon kényelmes, de drága fotelt is, hiszen nem lehet egész nap dolgozni, ha nincsenek jó körülmények! Természetesen kellett egy szolgálati kocsi , egy újabb laptop , teljes internet, és az intranet kapcsolat sem hiányozhatott! Mivel azonban már most látható volt, hogy több ember kell, így a békát is felvették, gyakornokként!

9 A hangya már egyáltalán nem dúdolt semmit és egyre idegesebben figyelte a fejleményeket!

10 „Egy szakértői bizottságot kell megbízni, hogy készítsenek több hónapos tanulmányt a munkánk hatékonyságáról” szólt a generáldirektor és jó magas fizetésért megbízta a baglyot, hogy szervezzen meg egy specialistákból álló csoportot, akik több hónapon át elemzik a cég strukturális gyenge pontjait!!

11 Közben a generáldirektor észrevette, hogy a csoport, ahol a hangya is dolgozott, már nem azt a nyereséget hozta, mint korábban és szólt a bagolynak, hogy ott is elemezze ki a problémákat! A bagoly itt is 3 hónapig tevékenykedett, majd a jelentésében azt írta: „ Túl sok a személyzet. A hatékonyabb munkához leépítés kell!”

12 A bagoly jelentése után a generáldirektor elbocsátotta a hangyát aki mindig szorgalmasan dolgozott!

13 Mi a tanulság a történetből?

14 Soha ne legyél a szorgalmas hangya
Soha ne legyél a szorgalmas hangya! Sokkal jobb, ha pók vagy szöcske vagy, akkor is ha semmi hasznod nem veszi senki! Ezeknek ugyanis soha nem kell szupervisor és ezen a poszton nyugodtan hagy mindenki!

15 Ha nem vagy képes másra, csak szorgalmasan dolgozni, akkor legalább soha nem mutasd ki, hogy ez még szórakoztat is és főleg azt ne, hogy szívesen dolgozol!

16 Utóirat: .... és soha nem dúdolj munka közben!


Letölteni ppt "Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések