Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

.. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ".. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban."— Előadás másolata:

1

2

3 .. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban volt az egész világgal, id ő nként talán még saját magával is..Haragban volt az egész világgal, id ő nként talán még saját magával is.

4 Egy külvárosi kerítés nélküli rozoga házban tengette életét, nyugdíja nem volt. A segély, amit kapott, éppen csak ahhoz volt elég, hogy ne haljon éhen. Alkalmi munkákból élt mert még dolgozni tudott. A szomszédoktól kapott maradék f ő tt ételt ette, mert magának nem f ő zött soha.

5 ,Volt egy kutyája, akit csak azért tartott, hogy távol tartsa a házától az idegeneket, de nem kapott t ő le simogatást, inkább csak szitkokat, mert rajta töltötte ki a mérgét.,Volt egy kutyája, akit csak azért tartott, hogy távol tartsa a házától az idegeneket, de nem kapott t ő le simogatást, inkább csak szitkokat, mert rajta töltötte ki a mérgét.

6 .Egyik alkalommal az egyik szomszédtól,- disznótoros kóstolót kapott, amely maradékát az álló fára akasztotta, de nem elég magasra..Egyik alkalommal az egyik szomszédtól,- disznótoros kóstolót kapott, amely maradékát az álló fára akasztotta, de nem elég magasra. Örökké éhes kutyáját nagyon izgatta a csomagból áradó kolbász illata, és felugrott érte. Meg is dézsmálta rendesen. Örökké éhes kutyáját nagyon izgatta a csomagból áradó kolbász illata, és felugrott érte. Meg is dézsmálta rendesen.

7 Mikor gazdája észrevette, hogy mi történt, sepr ő nyéllel kegyetlenül megverte, és elkergette a háztól. Akárhányszor visszatért, mindig elzavarta, ezért csak éjszakára mert visszalopakodni a házhoz. Mikor gazdája észrevette, hogy mi történt, sepr ő nyéllel kegyetlenül megverte, és elkergette a háztól. Akárhányszor visszatért, mindig elzavarta, ezért csak éjszakára mert visszalopakodni a házhoz. Hajnalig ő rizte a házat a lábtörl ő ként használt rongyra kuporodva,

8 Aztán visszament a szeméttelepre, ahol némi élelmet talált magának. Aztán visszament a szeméttelepre, ahol némi élelmet talált magának.

9 .Egy éjszaka miközben a lábtörl ő n feküdt furcsa szagot érzett, ezért hangos ugatásba kezdett, de a gazdája csak nem ébredt..Egy éjszaka miközben a lábtörl ő n feküdt furcsa szagot érzett, ezért hangos ugatásba kezdett, de a gazdája csak nem ébredt. Elszaladt a legközelebbi szomszédok háza elé, és ott ugatott, amíg el ő nem jött a házigazda.

10 Elkezdett hazafelé szaladni,- majd rögtön vissza, amib ő l a szomszéd megértette, hogy baj történt. Hideg éjszaka volt,- de felöltözött, és átment a kutyával a szomszéd házához. Hideg éjszaka volt,- de felöltözött, és átment a kutyával a szomszéd házához.

11 Bezörgetett az ablakon, de semmi életjelet nem látott odabent. Ezért vállával belökte a rozoga ajtót, ami rögtön engedett a nyomásnak. Odabent nagy füst volt, és sötétség, csak a holdfény vezette az ablakhoz, amit kinyitott. A friss leveg ő hamar átjárta a kis szobát, és az öreg fuldokolva kezdett köhögni, de nem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá. Mint kés ő bb kiderült, régi vaskályhájából d ő lt a füst, de végül megúszta. A friss leveg ő hamar átjárta a kis szobát, és az öreg fuldokolva kezdett köhögni, de nem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá. Mint kés ő bb kiderült, régi vaskályhájából d ő lt a füst, de végül megúszta.

12 .Nagyon elszégyellte magát, mikor megtudta, hogy kivert kutyája hívta fel a szomszédok figyelmét a veszélyre. Ezután sokszor szólítgatta a kutyát, akinek még neve sem volt, csak "takarodj". A kutya megértette, hogy gazdája már nem haragszik rá, és visszament hozzá.

13 Bezörgetett az ablakon, de semmi életjelet nem látott odabent. Ezért vállával belökte a rozoga ajtót, ami rögtön engedett a nyomásnak. Utána már nemcsak szidást, hanem simogatást is kapott gazdájától, aki teljesen más ember lett. Örült, hogy ő t is szereti valaki, méghozzá minden érdek nélkül. Már nem a saját magára gondolt hanem kutyájára is akit "fickónak" nevezett el – Inkább ő nem evett eleget, csak a kutyának is maradjon. Az emberekhez is másként kezdett viszonyulni. Kibékült a világgal, mert a kutyája megtanította szeretni. Utána már nemcsak szidást, hanem simogatást is kapott gazdájától, aki teljesen más ember lett. Örült, hogy ő t is szereti valaki, méghozzá minden érdek nélkül. Már nem a saját magára gondolt hanem kutyájára is akit "fickónak" nevezett el – Inkább ő nem evett eleget, csak a kutyának is maradjon. Az emberekhez is másként kezdett viszonyulni. Kibékült a világgal, mert a kutyája megtanította szeretni.

14 . Nem is csoda,hogy ilyen volt hiszen a szüleit nem ismerte soha, gyermekotthonban n ő tt fel, és csíp ő ficama miatt er ő sen bicegett, ami miatt még csúfolták is a gyerekek. Az öreg még két évig élt szeretetben kutyájával.. Nem is csoda,hogy ilyen volt hiszen a szüleit nem ismerte soha, gyermekotthonban n ő tt fel, és csíp ő ficama miatt er ő sen bicegett, ami miatt még csúfolták is a gyerekek. Az öreg még két évig élt szeretetben kutyájával. Egy kés ő ő szi napon ágynak esett, és nem sokkal utána tüd ő gyulladásban meghalt. Télen volt a temetése. Utolsó útjára Fickó is elkísérte. Egy kés ő ő szi napon ágynak esett, és nem sokkal utána tüd ő gyulladásban meghalt. Télen volt a temetése. Utolsó útjára Fickó is elkísérte. A h ű séges ebet gazdája sírján találták csonttá fagyva.


Letölteni ppt ".. Történetünk egy morózus id ő s férfiról szól,- akinek senkije nem volt, nem szeretett senkit, és mogorvasága miatt ő t sem szerette senki..Haragban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések