Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.. Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.. Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.."— Előadás másolata:

1

2

3 Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.. Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.. A kislányhoz egyszer egy látogató jött, aki egy festményt hozott magával a karján. A kislányhoz egyszer egy látogató jött, aki egy festményt hozott magával a karján.

4 Elmondta a kislánynak,- hogy ezt a képet ő festette régen festett még sokat, mégis ez a legkedvesebb és ezért ezt az egyet bárki is kérte t ő le sosem adta el pénzzel nem tudta ezt megfizetni senki.

5 De hírt hallott egy barátjától egy szomorú kisleányról s elhozta a festményt,- Az ára csak egy mosoly, a kislány erre csendes szóval így válaszolt, De hírt hallott egy barátjától egy szomorú kisleányról s elhozta a festményt,- Az ára csak egy mosoly, a kislány erre csendes szóval így válaszolt,

6 "Nagyon köszönöm a képet s azt hogy ily kedves volt de a festményéért kár, hisz örömet e kép számomra nem sokáig jelent már az id ő m lassan lejár, - "Nagyon köszönöm a képet s azt hogy ily kedves volt de a festményéért kár, hisz örömet e kép számomra nem sokáig jelent már az id ő m lassan lejár, -

7 .Mert mióta sorsom így az ágyamhoz köt, csak a fecskefészket figyelem az ablakom el ő tt…..Mert mióta sorsom így az ágyamhoz köt, csak a fecskefészket figyelem az ablakom el ő tt…. s mikor elszállnak a fecskék a hajnalt többé sosem látom már."

8 A fest ő sajnálta, hogy m ű ve ennyit ér, elment s elvitte a csodálatos festményt A fest ő sajnálta, hogy m ű ve ennyit ér, elment s elvitte a csodálatos festményt s csak arra gondolt vajon mit tegyen, hogy a fecskepár még télen is ott ő rizze a fészkét. s csak arra gondolt vajon mit tegyen, hogy a fecskepár még télen is ott ő rizze a fészkét.

9 A kislány elfeledte gyorsan ő t s nézte az ablakon át azt a karcsú fecske párt,- A kislány elfeledte gyorsan ő t s nézte az ablakon át azt a karcsú fecske párt,- A szemközti ház ereszére hó hullott már el is repült messze délnek minden vándormadár. A szemközti ház ereszére hó hullott már el is repült messze délnek minden vándormadár.

10 Távol jártak mind a fecskék de az a kett ő itthon maradt ő rizni a fészkét s a kislányban a reményt Mert egyre jobban hitte,- el sem szállnak talán. Távol jártak mind a fecskék de az a kett ő itthon maradt ő rizni a fészkét s a kislányban a reményt Mert egyre jobban hitte,- el sem szállnak talán.

11 .Lassan meggyógyult és egy napon már lábra is állt, - Az els ő rövid útján,- ott lenn a havas utcán, – a fecskefészket nézte meg a szemben lév ő ház falán ! Az els ő rövid útján,- ott lenn a havas utcán, – a fecskefészket nézte meg a szemben lév ő ház falán !

12 És akkor jött csak rá, hogy festve van a fecskepár! És akkor jött csak rá, hogy festve van a fecskepár!

13 (Szép Ern ő )


Letölteni ppt "Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.. Hosszú nappalokon s éjszakákon át feküdt betegen egy sz ő ke hajú kislány.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések