Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A VÉGTELEN PARTJÁN” Amit itt olvasol: több mint világnézet, és kevesebb mint vallás. (...) Az itt-mondottaknak nem az a rendeltetésük, hogy elhidd őket,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A VÉGTELEN PARTJÁN” Amit itt olvasol: több mint világnézet, és kevesebb mint vallás. (...) Az itt-mondottaknak nem az a rendeltetésük, hogy elhidd őket,"— Előadás másolata:

1

2 „A VÉGTELEN PARTJÁN”

3 Amit itt olvasol: több mint világnézet, és kevesebb mint vallás. (...) Az itt-mondottaknak nem az a rendeltetésük, hogy elhidd őket, hanem hogy igazi lényedre, igazi világodra eszméltessenek (Weöres Sándor: A teljesség felé) fotó: Mark Sherwood

4 Aki alkot, visszafele nem tud lépni - s ha már kinőtt minden ruhát, meztelenül borzong a végtelen partján, míg fölzárkózik mögé a világ. (Szilágyi Domokos: Bartók Amerikában)Szilágyi Domokos: Bartók Amerikában

5 Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek, (Ady Endre: A tűz csiholója)

6 És tudom, mint a kisgyerek, csak az boldog, ki játszhat. (József Attila: Könnyű fehér ruhában

7 Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált? Virágok közt feküdni lenn a földön, s akarsz, akarsz-e játszani halált? (Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani? - részlet)

8 Ki vagyok én? Egyedül ezt a kérdést érdemes feltenni, s erre az egyetlenre sosincs válasz. (Deepak Chopra: Merlin és Artúr király)

9 - Mi kell ahhoz, hogy az igaz úton induljak el? - Menj! (Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata)

10 A saját utadon járj! Minden más tévelygés. (Beszélgetés az Angyallal)

11 Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik. (Marcus Aurelius)

12 Minden reggel hideg vízben fürdetem gondolataimat, így lesznek frissek és épek. (József Attila: József Attila

13 Gondolkodni nehéz, ezért a legtöbben ítélnek. (Márai Sándor - Napló)

14 Gyakran megesik, hogy miközben az elérhetetlen után vágyódunk, semmibe vesszük az elérhetőt. (Petrarca)

15 A szépség az igazság illata, amely lehetővé teszi az értelem számára, hogy gyanakvás nélkül megnyugodjon. (Schuon: Az isteni tudás)

16 A szerelembe - mondják - belehal, aki él. De úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér. (József Attila: Amit szívedbe rejtesz) Jeremy Irons & Juliette Binoche a Végzet (Damage) c. filmben

17 "Két ember nem akkor szereti igazán egymást, amikor egymás szemébe, hanem amikor ugyanabba az irányba néznek." Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva (Antoine de Saint Exupery

18 Ellopták szívemet úgy érzem, És aki ellopta esmérem. Tied vagyok, rabod vagyok, Megkötözött foglyod vagyok édesem. (Népdal)

19 Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. (Mária Sándor: Füves könyv)

20 Fény vagy te is, lobogj hát, Melegíts és égess, Hinned kell, hogy a világ Teveled is ékes. (Tóth Árpád)

21 Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. ( Antoine de Saint Exupery: A kis herceg)

22 Te is tudod, hogyha mi sírunk, ha arcunk fényét pár könnycsepp kócolja, akkor szívünkben zuhatagok vannak. (József Attila: Imádság megfáradtaknak)

23 A semmi ágán ül szívem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szelíden s nézik, nézik a csillagok. (József Attila: Reménytelenül - 'Lassan, tűnődve')

24 Nem az elkövetett bűn az ember legnagyobb vétke, hanem az, hogy minden órában, minden pillanatban megjavulhatna, és nem teszi. (Rabbi Bunam)

25 Rab vagy, amíg a szíved lázad (József Attila: Eszmélet)

26 Dühösnek lenni annyi, mint mások hibáját magunkon megbosszulni. (Pope)

27 Sok értelmetlen dolgot csinálunk, azt mondjuk rá, hogy szép s azután kiejtjük kezünkből. (József Attila: [Riának hívom...])

28 "A jó barát egy olyan ember, aki ismer téged - és mégis szeret."

29 Viszontlátásra! Mondom és megyek... Bennem legbelül valami remeg. Mert nem tudom, sosem tudhatom: szoríthatom-e még azt a kezet, amit elengedek. (Reményik Sándor)

30 Én úgy vagyok, hogy már százezer éve nézem, amit meglátok hirtelen. (József Attila: A Dunánál)

31 "Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele

32 …………………….: "Hogy lehet az, hogy te mindig boldog vagy?" Az öreg azt válaszolta: "Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok: Boldog legyek ma, vagy boldogtalan?...és én a boldogságot választom..." ( Osho: Az én utam a bárányfelhők útja) Bhagavan Sri Ramana Maharshi


Letölteni ppt "„A VÉGTELEN PARTJÁN” Amit itt olvasol: több mint világnézet, és kevesebb mint vallás. (...) Az itt-mondottaknak nem az a rendeltetésük, hogy elhidd őket,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések