Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A billentyűzet és a szkenner

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A billentyűzet és a szkenner"— Előadás másolata:

1 A billentyűzet és a szkenner

2 Billentyűzet Shift (a nagybetűk és a számok fölött található jelek eléréséhez), Caps Lock kapcsoló (kis- és nagybetűk közötti váltáshoz), Tab -bekezdéshez Enter -soremeléshez Backspace- visszatörléshez. Általában kurzormozgató billentyűk (nyilak) is vannak, melyeknek a legtöbb számítógépes játékban is alapvető szerepük van. A szövegszerkesztésben használható billentyűk, mint az Insert, Delete és társaik; valamint a gyors számoláshoz használható numerikus billentyűzet számokkal és műveleti jelekkel. A billentyűzet felső részében találhatóak a funkcióbillentyűk, általában F1 – F12 jelöléssel.

3 Billentyűzet Egy vezeték nélküli multimédiás billentyűzet
Egy billentyűzet belseje

4 Szkenner A szkenner (más néven lapolvasó) a számítógép olyan perifériája, mely szövegek, képek digitalizálására, számítógépbe való bevitelére szolgál.

5 A szkenner működése A látható információt digitális információvá alakítsa át. lehetővé teszi, hogy ábrákat, szöveges dokumentumokat képként a számítógépbe jutassunk. Az adat beolvasásának folyamata: A szkenner CCD elemeket használ a képek kezelésére. A CCD egy optoelektronikai eszköz, mely a fényt kondenzátortöltéssé alakítja, amit aztán fel kell dolgozni egy chip-nek.

6 Szkenner Alapelemei: az olvasófej, amely egy fénycsövet és egy tükröt tartalmaz, az üvegfelület, amelyre a beolvasandó anyagot tesszük, az érzékelő, a fejmozgató motor és az elektronika. Fajtái: Roll szkenner Kézi szkenner Síkágyas szkenner Dia szkenner


Letölteni ppt "A billentyűzet és a szkenner"

Hasonló előadás


Google Hirdetések