Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Járattervezés számítógéppel. Számítógépes járattervezés Mindig is kellett járatokat tervezni. Mi ezzel a gond? -a rendelések volumene csökken, a szállítások.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Járattervezés számítógéppel. Számítógépes járattervezés Mindig is kellett járatokat tervezni. Mi ezzel a gond? -a rendelések volumene csökken, a szállítások."— Előadás másolata:

1 Járattervezés számítógéppel

2 Számítógépes járattervezés Mindig is kellett járatokat tervezni. Mi ezzel a gond? -a rendelések volumene csökken, a szállítások gyakorisága nő; -az árufogadásra a megrendelők egyre szűkülő időablakot adnak meg; -a minőségi kérdések előtérbe kerülnek; -a járművezetők foglalkozatási idejére vonatkozó előírásokat be kell tartani; -a rendeléstől az áru átadásáig terjedő idő (ciklusidő) zsugorodik stb. Másképpen: a tervezést a legkülönfélébb feltételek nehezítik, a rendelkezésre álló idő egyre zsugorodik, s ezzel párhuzamosan az üzemanyagárak, a bérköltségek emelkednek, az erősödő verseny miatt viszont a ráfordítások csökkentésére nagyobb igény lenne, mint bármikor. Az Európai Unióba belépve a magyar vállalatoknak hazai területen is erősödő külföldi konkurenciával kell számolniuk. A versenyben maradáshoz a vállalatoknak ellátási láncaikat tovább kell javítaniuk. Követelmények, melyek az ellátási-elosztási feladatok megszervezését nehezítik:

3 Számítógépes járattervezés Mit nevezünk speciális járattervező rendszernek? A látszólag megoldhatatlannak tűnő problémára, azaz a szolgáltatás javításának és a költségek egyidejű csökkentésének kérdésére van megoldás: ez a számítógépes járattervezés (speciális szoftverekel). A szakemberek is gyakran összetévesztik a járattervező rendszereket (JTR) a sokkal egyszerűbb útvonaltervező szoftverekkel, vagy a térképpel nem rendelkező, nagyobb rendszerek részét képező “járatbasoroló” modulokkal. Előbbiek nem készítenek járatot, az érintendő pontok sorrendjét a diszpécsernek kell megadnia. Utóbbiak általában fix járatokkal, más esetben területi elv alapján kialakított körzetekkel dolgoznak. A fix túraterveket legtöbbször kézi tervezéssel alakítják ki. A program a rendeléseket a fix túrákra teszi, s csak azt figyeli, hogy a mennyiség ne lépje túl a jármű kapacitását. A megoldások a bejárás sorrendjét általában nem adják meg.

4 Számítógépes járattervezés Mit nevezünk speciális járattervező rendszernek? A mai igényeknek megfelelő JTR a következő tulajdonságokkal rendelkezik: - a tervezést az az összes megrendelésre és a teljes járműparkra egyszerre hajtja végre, - a tervezés során szem előtt tart minden előírást, feltételt, igényt (idő- és kapacitáskorlátok, áruösszerakhatóság, járműméretek stb.), - optimálishoz közelálló megoldást ad, - az eredményeket térképre vetítve vizuálisan megjeleníti, - a járattervek manuálisan módosíthatók, ezt interaktív program segíti, amely a feltételeknek ellentmondó beavatkozások következményeire azonnal felhívja a figyelmet, - a vállalat egyéb számítógépes rendszereivel összeköthető, - az eredmények ellátási lánc más résztvevői számára is megtekinthetők.

5 Számítógépes járattervezés Mit lehet a járattervező rendszerekkel elérni? Az Egyesült Királyságban a kormányzat végeztetett 2000-ben egy felmérést ami 600 cégre terjedt ki, s célja a számítógépes járattervezés elterjedésének és hasznosságának feltérképezése volt. A vizsgálatból kiderült, hogy a 600 megkeresett vállalatból 138 (23%) használt valamilyen számítógépes rendszert a diszpécserek munkájának támogatásához. A független felmérés szerint a speciális JTR-t használó vállalatok jelentős, 15-20%-os esetenként még ennél is nagyobb költség-, idő- és járműszám megtakarítást értek el.

6 Számítógépes járattervezés Honnan ered a megtakarítás? A járművek kihasználása javul. Ezen belül: - a szükséges járműfutás mérséklődik; - csökken az üzemanyagszükséglet; - a járművek teherbírás és futáskihasználása javul; - a feladat ellátó járművek száma jelentősen csökken; - kevesebb járműre lesz szükség. A járművezetők munkakörülménye javulnak. Ezen belül: - a járművezetői munka kihasználása, kevesebb az állásidő; - a munkaidő túllépések száma csökken; - a járművezetők foglalkoztatása egyenletessé válik.

7 Számítógépes járattervezés Honnan ered a megtakarítás? A diszpécseri munka hatékonysága javul. Ezen belül: - a tervezési időszükséglet több óráról akár néhány percre csökken; - a tervezést végző létszám csökken (egy főre); - az operatív járműirányítás javul; - az adminisztrációs idő csökken, a kézi adatfelvitel megszűnik. A szolgáltatási színvonala jelentősen javul. Ezen belül:- az ügyfelek igényeit teljes egészében be lehet tartani; - késői rendeléseket nem kell visszautasítani; - a tervek pontosak és végrehajthatók, ezért nincs elmaradt teljesítés; - a szállítási ciklusidő (rendeléstől teljesítésig) csökken; - a rendelésfelvételi idő lezárása későbbi időpontra tehető. Környezetvédelmi előnyök. Ezen belül: - csökken az utak forgalma, kevesebb jármű dolgozik; - kisebb a környezetszennyezés, kevesebb káros égéstermék.

8 Számítógépes járattervezés Honnan ered a megtakarítás? Raktári folyamatok hatékonysága javul. Ezen belül: - az árukiszedésre (komissiózás) több idő jut; - a raktári anyagmozgatási munka csökken; - a teljesítések nem maradnak el, a járatok időben indulnak. Forrás: Good Practice Guide 273, Freight Transport Association, 2000)

9 Számítógépes járattervezés A járattervező rendszerek egyéb alkalmazási lehetőségei - árajánlat készítése megbízások elnyeréséhez; -legmegfelelőbb járműpark (darabszám, összetétel) meghatározása; -áruellátási szokások elemzése: rendelési idők (nap, időablak stb.); -igények változásának hatásvizsgálata (pl. mennyiség növekedése); -hatósági előírások betartásának hatásvizsgálata; -depó (pl. cross-docking) helyének megkeresése; -saját járműpark foglakoztatása vagy harmadik fél igénybevétele stb. Forrás: Good Practice Guide 273, Freight Transport Association, 2000) A napi járattervezésen felül a Számítógépes taktikai, stratégiai feladatok megoldására (is) használható. Ilyen feladatok:

10 Számítógépes járattervezés A Számítógépes megtérülési ideje tipikusan 3-6 hónap

11 Számítógépes járattervezés A Számítógépes rendszer felépítése

12 Számítógépes járattervezés A Számítógépes magyarországi használói Magyarországon egyelőre kevés cég használ speciális járattervező rendszert. A JTR használók között találunk - nagy magyar vállalatokat (MOL, Magyar Posta), - globális vállalatokat (Coca-Cola, Pepsi-Cola, Dreher, Opel) - vezető, több száz kocsi irányítását, szervezését végző logisztikai vállalkozókat (Rynart, Tibbet&Britten, SZK Transzport, Hungarocamion) és - számos közepes és kisebb járműparkot üzemeltető fuvarozó vagy termelő vállalalatot (Raksped, Medexpress, Gallicoop, Arvit, SáGa Foods, Debreceni Hús, ISV, Veszprémtej stb.).

13 Számítógépes járattervezés A megfelelő járattervező rendszer kiválasztása A legtöbb cég, amelyik JTR-t vezet be, korábban nem használt ilyen szoftvert, ezért néhány tanács a beszerzés eldöntéséhez, a bevezetés megszervezéséhez indokolt lehet. A tapasztalatok szerint, ha egy jó rendszer valahol nem hozza a várt eredményeket, akkor a probléma legtöbbször az előkészítés hiányosságaira vezethető vissza.

14 Számítógépes járattervezés A megfelelő járattervező rendszer kiválasztása A kiválasztás szokásos, javasolható menete a következő: 1. A jelenleg működő járattervezési rendszer problémáinak feltárása; 2. Az adott feladat ellátáshoz alkalmas járattervező rendszer kiválasztása. Fontos, hogy a rendszer teljesíteni tudja a vállalat követelményeit, a járműszámra, a feladat jellegére, a tervezés pontosságára tekintettel. Tájékozódni kell arról, hogy a program le van-e fordítva magyarra vagy sem. 3. A járattervező rendszer működésének megtekintése, mégpedig lehetőség szerint saját adatokkal. 4. Ha a rendszer jónak bizonyul, célszerű referenciákat keresni, ilyen típusú rendszert használó vállalatokat megkeresni, akár helyszíni tájékozódással is.

15 Számítógépes járattervezés Döntés a járattervező rendszer bevezetéséről 5. Döntés a rendszer bevezetéséről. A döntés előtt a következő kérdéseket indokolt feltenni: Van-e a rendszerhez szupport? Különösen ajánlott a hot-line használati segítség megléte. Fontos a szupport ára! Hazai példák sora támasztja alá ennek, hogy a külföldről (esetleg a tengerentúlról!) érkező szupport szakemberek díjai egy idő után magát a rendszer beszerzési árát is meghaladhatják. A gyártó cég frissíti-e és milyen gyakorisággal a rendszert? Vállal-e a gyártó cég “fazon-igazítást”? Milyen a rendszerbe beépített segítség, van-e magyar kézikönyv? Milyen a rendszerrel együtt adott térkép? Ez utóbbi különösen akkor érdekes, ha Magyarországon forgalmazó céggel nem rendelkező rendszert vásárolunk. Ilyenkor gyakori, hogy a beépített térkép elavult, vagy annak rendszeres karbantartása nem megoldott.

16 Számítógépes járattervezés A járattervező rendszer bevezetése 6. Ha a döntés megszületett, akkor nagy figyelmet kell fordítani az installálásra. Ide tartozik: - az rendszer használatában érintett szakemberek képzése, - a rendszer más rendszerekkel való kapcsolódási pontjainak kiépítése, - a teljeskörű törzsadat-felvétele stb. 7. A képzéssel együtt fokozatosan rá kell térni a párhuzamos tervezésre: - kezelői gyakorlat megszerzése, - rendszerparamétereket beállítása, kalibrálása stb.


Letölteni ppt "Járattervezés számítógéppel. Számítógépes járattervezés Mindig is kellett járatokat tervezni. Mi ezzel a gond? -a rendelések volumene csökken, a szállítások."

Hasonló előadás


Google Hirdetések