Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Bártfai Lászlóné

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Bártfai Lászlóné"— Előadás másolata:

1 Készítette: Bártfai Lászlóné
Tanügyigazgatás I. évf. hallgató Budapest, 2005.

2 Használati tanácsok Tartalomjegyzék Legelső dia Előző dia
(Akciógombok jelentése) Tartalomjegyzék Legelső dia Előző dia Következő dia Legutolsó dia Információ (akciógombok jelentése) Utoljára megtekintett dia

3 Tartalomjegyzék Szabadidős tevékenységek Szerkezeti felépítés
Szakkörök Korrepetálás Játszóház Sportélet Versenyek Énekkar Tanulószoba Napközi Szerkezeti felépítés Elérhetőségek Iskolánk Pedagógiai program Emelt szintű oktatás Választható tárgyak Informatika Nyelvoktatás Könyvtár

4 A bemutató szerkezeti felépítése

5 Elérhetőségek Cím: 1111 Budapest, Internet: Tel: 386-6808 E-mail:
OM azonosító: Cím: Budapest, Egry József u Internet: Tel:

6 Iskolánk Intézményünk nyolc évfolyamos általános iskola.
A közelmúltban felújított épület 19 tanteremmel, szaktantermekkel, nyelvi termekkel, tágas udvarral és a legkorszerűbb burkolattal rendelkező szabadtéri sportpályákkal felszerelt oktatási intézmény.

7 Pedagógiai program Iskolánk nevelőtestülete a pedagógiai munka során az alábbi gondolat jegyében végzi munkáját: " Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál és azt a munkát, amit szeretni fog." / Szent-Györgyi Albert/ Szent-Györgyi Albert

8 Emelt szintű oktatás Az iskola arculatát – a pedagógiai programban leírtaknak megfelelően – elsősorban az emelt szintű nyelvoktatás és az informatikai képzés határozza meg. Negyedik osztálytól emelt szintű informatika-, illetve idegen nyelvi oktatás választható.

9 Emelt szinten választható
Emelt szintű oktatás Emelt szinten választható tantárgyak

10 Informatika Az informatika-oktatás terén is megfelelő infrastruktúrát sikerült kialakítani. Két számítógépes terem áll a gyerekek rendelkezésére, kedvező az Internet-elérési lehetőség (ISDN és „chello” Internet-kapcsolat). Délutánonként "szabad géphasználatot" biztosítunk diákjainknak pedagógusok felügyelete mellett.

11 Nyelvoktatás Iskolánkban már első osztálytól választható
az angol vagy német nyelv . Negyedik osztálytól emelt szinten – heti öt órában – tanulják a gyerekek az angol vagy német nyelvet.

12 Könyvtár kötetes könyvtárunkban barátságos környezetben ösztönözzük diákjainkat az elmélyültebb tudás megszerzésére, ill. a szabadidő tartalmas eltöltésére. A nyitvatartási idő lehetővé teszi, hogy az óraközi szünetekben és tanítás után is látogatható a könyvtár.

13 Szabadidős tevékenységek
A tanulmányi munkát jól egészítik ki a következő tevékenységek: korrepetálás, felzárkóztatás, tehetséggondozás, szakkörök (német, angol, matematika, természetjáró, közlekedési, modellező, informatika, rajz, színjátszó, Internet-klub, énekkar), gazdag sportköri tevékenység. A délutáni szabadidőt alsós és felsős szabadidő szervező irányítja, hangolja össze (hagyományőrző tevékenységek, színház- és múzeumlátogatás, sport, könyvtár, gyermekszínjátszás, iskolaújság stb.).

14 Szakkörök Széles kínálat jellemzi iskolai szakköreinket;
német, angol, számítástechnika, rajz, természetjáró, közlekedési, modellező, színjátszó foglalkozásokra járhatnak tanulóink.

15 Korrepetálás, felzárkóztatás
A sokat hiányzó vagy lassabban haladó gyermekek részére korrepetálást, felzárkóztató foglalkozást szervezünk. A korrepetálások kapcsolódnak a tanórákhoz.

16 Játszóház Havonta egy alkalommal
– péntek délutánonként – játszóházat szervezünk az alsó tagozatos gyerekeknek.

17 Sportélet Sokféle sportolási lehetőséget kínálunk diákjainknak. Igen népszerűek a röplabda, kosárlabda, atletika, zenés torna tömegsport foglalkozások.

18 Versenyek A Kerületi Informatikai Alkalmazói,valamint a
Iskolánkban komoly hagyománya van a Tanulmányi és sportversenyeknek. Rendszeresen helyet adunk a kerületi Fekete István Szépolvasási, A Kerületi Informatikai Alkalmazói,valamint a Környezetvédelmi versenyeknek. Büszkék vagyunk tanítványaink sikereire!

19 Énekkar Énekkarunk az iskolai és kerületi rendezvények színvonalát emeli. Minden év karácsonyán komoly koncertet adnak.

20 Tanulószoba A felső tagozatos diákok számára délután tanulószobai felkészülést biztosítunk. A tanulószobát szaktanárok felügyelik, akik szükség szerint ellenőrzik, ill. kikérdezik a gyerekektől a leckét.

21 Napközi Az alsó tagozatos diákok, illetve az 5-6. osztályos gyermekek számára délután napköziotthont működtetünk. A gyerekek kellemesen, hasznosan tölthetik a pedagógusokkal a szabadidejüket. A tanítók kellő gondot fordítanak a házi feladatok elkészíttetésére is.

22 Honlap Köszönöm figyelmét! Ha bármilyen információra kíváncsi
iskolánkról, kérem, keresse fel honlapunkat!

23


Letölteni ppt "Készítette: Bártfai Lászlóné"

Hasonló előadás


Google Hirdetések