Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A ősmagyar életmód és hitvilág Bálint Mihály, Tóth Zsolt, Bartus Árpád es Barna Anita.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A ősmagyar életmód és hitvilág Bálint Mihály, Tóth Zsolt, Bartus Árpád es Barna Anita."— Előadás másolata:

1 A ősmagyar életmód és hitvilág Bálint Mihály, Tóth Zsolt, Bartus Árpád es Barna Anita

2 Az ősmagyaroknak nagyon jó volt a kreativitásuk. A képen látható váza is mutatja. Az ősmagyaroknak nagyon jó volt a kreativitásuk. A képen látható váza is mutatja.

3 Az ősmagyarok pogányok voltak ezért sok legendában hittek. Az ősmagyarok pogányok voltak ezért sok legendában hittek.

4 Az ősmagyarok azt hitték, hogy a Turul madártol származnak.

5 Az ősmagyarok kiváló nyilakat készitettek. Az ősmagyarok kiváló nyilakat készitettek. Házak helyett sátrakban (jurta) laktak. Házak helyett sátrakban (jurta) laktak.

6 A csodaszarvas legendájában Hunor és Magor száz leánykával találkoztak. Elosztották testvériesen,majd ebböl kialakult a hun és magyar nép. A csodaszarvas legendájában Hunor és Magor száz leánykával találkoztak. Elosztották testvériesen,majd ebböl kialakult a hun és magyar nép.

7 Emese álma arról szolt, hogy egy Turulmadár szállt rá, majd megszületik Álmos, a magyarok nagy fejedelme. Emese álma arról szolt, hogy egy Turulmadár szállt rá, majd megszületik Álmos, a magyarok nagy fejedelme.

8 A magyarok mondája szerint Pannonia földéért egy fehér lovat egy szántoekét és aranyat ajánlotak A magyarok mondája szerint Pannonia földéért egy fehér lovat egy szántoekét és aranyat ajánlotak

9 A sámánista magyarság A sámánista magyarságJelkepe.

10 VÉGE.

11 BIBLIOGRÁFIA Képek:Google.hu Képek:Google.hu Szöveg:Magyarország első kötet:,,Legenda és valóság” Szöveg:Magyarország első kötet:,,Legenda és valóság”


Letölteni ppt "A ősmagyar életmód és hitvilág Bálint Mihály, Tóth Zsolt, Bartus Árpád es Barna Anita."

Hasonló előadás


Google Hirdetések