Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. ◊ Rántás ◊ Habarás ◊ Staubolás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. ◊ Rántás ◊ Habarás ◊ Staubolás."— Előadás másolata:

1

2 A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. ◊ Rántás ◊ Habarás ◊ Staubolás

3 A leveseket elkészülésük elôtt lisztszórással, habarással, vagy rántással sûrítjük. Például: ◊Hagymaleves ◊Kelvirágleves ◊Burgonyaleves ◊Gombaleves ◊Zöldbableves ◊Zöldségleves ◊Bableves

4

5 A leveseket a sûrítést követôen áttörjük. Például: ◊Burgonya püréleves ◊Lencse püréleves ◊Sárgaborsó püréleves ◊Zeller püréleves ◊Paradicsomleves

6 A krémlevesek a pürélevesekhez hasonló módon készülnek, azzal a különbséggel, hogy az áttörést követôen legírozzuk és montírozzuk a leveseket. Például: ◊Burgonya krémleves ◊Gombakrémleves ◊Spárga krémleves ◊Zellerkrémleves ◊Zöldborsó krémleves

7

8 A gyümölcsöket különbözô fûszerekkel ízesítve, valamilyen módon sûrítve késztjük el. Például: ◊Görög gyümölcsleves ◊Hideg almaleves ◊Hideg meggyleves ◊Hideg málnakrém leves

9

10 A nyákleveseket gabonafélékbôl készítjük, majd a végén, hogy táplálóbbak legyenek, legírozzuk és montírozzuk. Például: ◊Kukoricanyák-leves ◊Rizsnyák-leves ◊Zabnyák-leves ◊Árpagyöngy leves ◊Daranyák-leves

11

12

13


Letölteni ppt "A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. ◊ Rántás ◊ Habarás ◊ Staubolás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések